Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μετά από χρόνια ο Δήμος βγάζει από τις αποθήκες τους υπόγειους κάδους

Πάτρα: Μετά από χρόνια ο Δήμος βγάζει απ...
Βγενόπουλος Φάνης

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την τοποθέτησή τους

Από το 2009, ο Δήμος Πατρέων, έχει πληρώσει και έχει στη διάθεσή του δέκα διπλά υπόγεια συστήματα κάδων απορριμμάτων. Το ένα από αυτά είχε τοποθετηθεί, το 2010 στο άνω μέρος της πλατείας Τριών Συμμάχων, επί της Αγίου Ανδρέου στο ύψος της Αγίου Νικολάου.

Μάλιστα, όταν αποκτήθηκαν οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, είχαν εκπονηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες και τα τοπογραφικά για την εγκατάσταση των υπόλοιπων συστημάτων. Οι κάδοι πέραν της Τριών Συμμάχων, προορίζονταν για την πλατεία Γεωργίου, τη συμβολή Μαιζώνος και Ερμού, την Τριών Ναυάρχων, την Κορίνθου και τη Ρήγα Φεραίου.

Το μοναδικό σύστημα λειτούργησε πιλοτικά αλλά στη συνέχεια το εγχείρημα – για άγνωστο λόγο - «ξεχάστηκε», όπως «ξεχάστηκαν» στις αποθήκες του Τομέα Καθαριότητας στην Ξερόλακκα και τα υπόλοιπα εννέα υπόγεια συστήματα.

Οι υπόγειοι κάδοι παραμένουν μέχρι σήμερα στις αποθήκες, αλλά από ότι φαίνεται όχι για καιρό. Η δημοτική Αρχή αποφάσισε να λειτουργήσει το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς, ήδη έχει βγει εργολαβία για τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες (εσκαφή, μπετά, κτλ), τοποθέτησης των υπόγειων κάδων απορριμμάτων, ενώ υπάρχει και η σχετική μελέτη, από τις δημοτικές υπηρεσίες, του έργου.

To έργο θα κοστίσει γύρω στα 60.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Πατρέων.

Μάλιστα, στο Δήμο Πατρέων δεν αποκλείουν να αγοράσουν και άλλους υπόγειους κάδους, εάν το μέτρο αποδειχθεί στην πράξη αποτελεσματικό.

Να σημειωθεί ότι, το κάθε υπόγειο σύστημα που έχει στις αποθήκες του ο Δήμος Πατρέων, αποτελεί ενιαία κατασκευή και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τέσσερις κάδους απορριμμάτων 1.100 λίτρων σε διάταξη δύο επί δύο, ενώ το όλο σύστημα υπογειοποιημένων κάδων παρέχει πυρασφάλεια, απόσμωση και αντιμικροβιακό ψεκασμό του περιεχομένου του κάδου.

Το σύστημα λειτουργεί με τηλεχειρισμό και διαθέτει ειδικές θυρίδες υποδοχής των απορριμμάτων. Όταν λοιπόν, το απορριμματοφόρο φτάσει στον κάδο για αποκομιδή, οι εργαζόμενοι με τηλεχειριστήριο ανεβάζουν τον κάδο, τον αδειάζουν, τον ξαναπακτώνουν και τον επανατοποθετούν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις