Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βγαίνει η προκήρυξη για τις 28 προσλήψεις στην πυροπροστασία – Με κλήρωση η επιλογή

Πάτρα: Βγαίνει η προκήρυξη για τις 28 πρ...
Βγενόπουλος Φάνης

Αναλυτικά οι ειδικότητες

Στην πρόσληψη 28 ατόμων για τις ανάγκες της πυροπροστασίας, προχωρά ο Δήμος της Πάτρας και για διάστημα τριών μηνών. Εντός των ημερών αναμένεται να βγει η προκήρυξη των θέσεων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις πρόσληψης.

Όσο για την επιλογή των 28, αυτή όπως κάθε χρονιά, θα γίνει με κλήρωση από τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, παρουσία των ενδιαφερομένων.

Οι προσλήψεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, για την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας εποχικής ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας, κατά την αντιπυρική περίοδο και πυροπροστασία του διευρυμένου Δήμου Πατρέων.

Οι ειδικότητες και οι θέσεις είναι οι εξής:

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ - ΜΙΚΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ (4 Χ 4) – Δύο άτομα

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑΤΡΑΚΤΕΡ) Δύο άτομα

ΔΕ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥ ΡΩΝ, 6 άτομα

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 15 άτομα

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 3 άτομα με δίμηνη σύμβαση

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Η υποχρέωση του κράτους για πρόληψη κινδύνων από πυρκαγιές, καθώς και η αρμοδιότητα πυρασφάλειας-πυρόσβεσης, έχει μεταφερθεί στους Δήμους, χωρίς να συνοδεύονται από μεταφορά αντίστοιχων πόρων και προσλήψεων προσωπικού.

Ο διευρυμένος πλέον Δήμος Πατρέων, εκτός των τακτικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων, τις οποίες επιλαμβάνεται και περαιώνει καθημερινά, καλείται και, αναλαμβάνει και επιπλέον υποχρεώσεις έκτακτου χαρακτήρα, κατά την αντιπυρική περίοδο,  οι οποίες για την πραγμάτωση τους χρειάζονται επί πλέον προσωπικό, το οποίο η υπηρεσία δεν διαθέτει.

Το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών αυτών, καθώς θα απαιτηθεί να γίνει το συντομότερο δυνατό έλεγχος και εντατική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και των δημοτικών ενοτήτων αυτού, αποβλέποντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης και επέκτασης τυχόν πυρκαγιάς, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στην πυροπροστασία.

Ο Δήμος Πατρέων αντιμετωπίζει την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη της Πυροπροστασίας όλων των χώρων της εδαφικής του περιφέρειας, με λήψη κατασταλτικών μέτρων, καθώς και την παροχή συνδρομής στην αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία, με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτει (Βυτιοφόρα οχήματα - μικρά Πυροσβεστικά 4Χ4), για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς και την περιφρούρηση των πνευμόνων πρασίνου της πόλης, όπως το άλσος του Γηροκομείου, το έλος της Αγυιάς, τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Ξερόλακα, καθώς και τους ορεινούς όγκους εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, για τον έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία της φωτιάς και αφετέρου τη γρήγορη προσβολή της με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης απαιτείται η συντήρηση πλατειών, δεντροστοιχιών, κοπή ξερών δένδρων-κλαδιών από εξειδικευμένο προσωπικό (Δενδροκηπουροί) και λοιπές φυτοτεχνικές εργασίες (Τρακτέρ), για την αποφυγή πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο.

Ο Δήμος Πατρέων έχει στην κυριότητα του ένα άλσος, το Δασύλλιο, εντός του πολεοδομικού ιστού της Πόλης, το οποίο είναι μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη της Πάτρας. Είναι κατά βάση, πευκόφυτο και άρα εξαιρετικά επικίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς και απαιτείται συνεχής καθημερινή φύλαξη και ετοιμότητα, για την αποτροπή και κατάσβεση αυτής.

Η πρόσληψη των ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων κρίνεται απαραίτητη για τον εποχούμενο έλεγχο των περιοχών αρμοδιότητας του Δήμου, για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς, όπως αναλύθηκε ανωτέρω.

Επίσης απαιτείται προστασία γύρω από υποδομές και περιοχές ιδιαίτερης αξίας (αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα, κλπ), καθώς και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, κατασκηνώσεις, κλπ, κυρίως πλησίον ή εντός δασών και δασικών εκτάσεων, με απομάκρυνση μέρους ή του συνόλου της βλάστησης.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις