Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στάχτη πάνω από 100.000 ευρώ, χαρτιά, ρούχα - Σε απόγνωση εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα μετά τη φωτιά στον καταυλισμό - ΦΩΤΟ

Στάχτη πάνω από 100.000 ευρώ, χαρτιά, ρο...

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί

Σε δεινή θέση βρίσκονται εργάτες γης από το Μπαγκλαντές κυρίως, οι οποίοι διαμένουν σε παραπήγματα στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί, στον καταυλισμό.

Η περίπτωση χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή καθώς υπήρχαν και φιάλες υγραερίου και η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη.

Ωστόσο η φωτιά όπως είπαν εργάτες γης σε δημοσιογράφους, δεν κατέστρεψε μόνο τα πρόχειρα καταλύματά τους.

Σε αυτόν διαμένουν περίπου 500 εργάτες και ανέφεραν ότι κάηκαν όλα τα χαρτιά τους, ρούχα και άλλα υπάρχοντα καθώς και πάνω από 100.000 ευρώ συνολικά, γιατί προ ημερών είχαν πληρωθεί.

Οι ίδιοι έμειναν με τα ρούχα που φορούν.

"Συναγερμός" από φωτιά σε καταυλισμό εργατών στη Μανωλάδα - Υπάρχουν φιάλες υγραερίου - Τεράστιο σύννεφο καπνού στην Πατρών Πύργου-ΦΩΤΟ

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηλείας πύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης, «η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της ύπαρξης τουλάχιστον 70 φιαλών υγραερίου, όπου η κάθε μία ζυγίζει 25 κιλά, αλλά και από το γεγονός ότι τα καταλύματα ήσαν κατασκευασμένα από πλαστικό».

 

Τελικά, όπως σημειώνει, «καταφέραμε να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος από τους οικονομικούς μετανάστες, και πριν οι φλόγες φθάσουν στις φιάλες υγραερίου».

Επίσης, προσθέτει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν να περιορίσουν την φωτιά πριν επεκταθεί στις γειτονικές καλλιέργειες.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ FB ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΠΡΑΚΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις