Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι ομόσταβλοι του Καλαμπόκα καλά θα κάνουν να σιωπούν

Οι ομόσταβλοι του Καλαμπόκα καλά θα κάνο...

Του Παναγιώτη Μαρκεζίνη

Η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ, με αφορμή την φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, αποφάσισαν ελλείψει επιχειρημάτων να εξισώσουν με χυδαίο τρόπο διαφορετικές όψεις βίας για να επιτεθούν στην κυβέρνηση.

Δηλώνουν ευθαρσώς, συχνά πυκνά, ότι η βία κι ο φασισμός έχουν πολλές εκφάνσεις, τσουβαλιάζοντας επιθέσεις με μπογιές και τρικάκια με δολοφονικές επιθέσεις.

Ξεχνούν όμως πως όλες οι κατηγορίες και η επικίνδυνη συνομωσιολογία τους, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ  συνδέοντάς τον  με τον Ρουβίκωνα οι άνθρωποι που μέσω του Μπαλάτακου είχαν συνομιλίες με την Χρυσή Αυγή. Οι άνθρωποι που ουκ ολίγα μέλη τους πήραν δημόσια θέση για τα γεγονότα Μπουτάρη, κάποιοι λέγοντας «να προσέχει τι λέει», ενώ κάποιοι άλλοι χυδαιότεροι  «και λίγες έφαγε». Ούτε αυτό όμως το κουτό και επικίνδυνο παιχνίδι  θα τους βγει, όπως και όλα μέχρι σήμερα, γιατί πολύ απλά δεν "πατάει στην πραγματικότητα" και είναι σκέτη λάσπη στον ανεμιστήρα.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που προσπαθούν να συνδέσουν ευρύτερα την αριστερά με πρακτικές βίας και τρομοκρατίας για να θεμελιώσουν τα αντικομμουνιστικά τους παραληρήματα.

Για να μαστε ξηγημένοι…

Μιλούν για αριστερή βία στα πανεπιστήμια, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μπράβους για προστασία και εκφοβισμό,

μιλούν για αριστερούς που προκαλούν επεισόδια οι άνθρωποι που είχαν στις τάξεις τους  δολοφονικές ομάδες κρούσης όπως οι Rangers και οι Κένταυροι,

μιλούν για αριστερό τραμπουκισμό, οι άνθρωποι που σε κάθε συνέδριο τους γίνονται πανελλήνιο θέμα από τα επεισόδια που προκαλούν οι  υποψήφιοι μεταξύ τους για μια καρέκλα.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι συναγωνιστές του Γιάννη Καλαμπόκα που φώναζαν για την αθωότητα του όταν αυτός δολοφόνησε τον αγωνιστή Νίκο Τεμπονέρα, να σιωπούν.

Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί απόγονοι της ΕΡΕ, ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λαμπράκη, να δείχνουν μεγαλύτερη συστολή.

Καλά θα κάνουν οι ομόσταβλοι του "τσεκουροφόρου" Μάκη Βορίδη, όταν η κουβέντα πάει στη βία να ρίχνουν τους τόνους και να μην σκίζουν τα ιμάτια τους.

Η αριστερά πάντοτε στην ιστορία της ήταν στη θέση του θύματος και όχι του θύτη. Η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο έχει ιστορίες γεμάτες αίμα και διώξεις, ακόμα και σε περιόδους κοινοβουλευτισμού. Οι αριστεροί είχαν φακέλους στην ασφάλεια που τους καταδίκαζαν στο κοινωνικό περιθώριο και την ανεργία.

Παναγιώτης Μαρκεζίνης

Λογιστής,

Μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις