Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

PATRAS IQ: Η Έκθεση που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής

PATRAS IQ: Η Έκθεση που μπορεί να αποτελ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οργανώνεται το τριήμερο 27-28-29 Απριλίου

Τους στόχους της σημαντικής Έκθεσης Patras IQ που ξεκινάει την Παρασκευή 27 Απριλίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Τρίτη το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Αχαϊας, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών.

Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Είναι μια πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο να αλάξει την κουλτούρα συνεργασίας στην περιοχή μας, αλλά και στην χώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που συνεχίζει να υπάρχει αυτή η πλατφόρμα. Αυτή η έκθεση μπορεί να βγάλει την περιοχή από την οικονομική ύφεση που έχει τα τελευταία 30 χρόνια.

Η τεχνογνωσία της περιοχής μπορεί να μετουσιωθεί σε παραγώμενα προιοντα και υπηρεσίες που βγάινουν μέσα από το οικοσύστημα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Είναι η τελευταία έκθεση που γίνεται με αυτή τη μορφή. Πρέπει να πάει σε άλλο επίπεδο. Πρέπει να γίνει οργανισμός και να δουλεύουμε όλο το χρόνο γι αυτή την πλατφόρμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΖΟΣ- Αντιπρύτανης

Για την προοπτική διεθνοποίησης του PATRAS IQ με δυνατότητες συμμετοχών και αντίστοιχων εκθετών από όλο τον κόσμο ερωτήθηκαν οι εμπλεκόμμενοι φορείς - συνδιοργανωτές της έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας.

O αντιπρύτανης Κώστας Πολύζος, ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πατρών, κλήθηκε εκτός των άλλων, να απαντήσει στην ερώτηση του thebest.gr, που αφορούσε και στην εμπλοκή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά ακόμη και τον κόσμο, στο PATRAS IQ.

Κώστας Καρπέτας - Αντιπεριφερειάρχης

Η περιφέρεια στηρίζει το PATRAS IQ. Εμείς το αντιλαμβανόμαστε σαν μια γιορτή της έρευνας και την καινοτομίας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει πλέον να δούμε τη μετεξέλιξη του PATRAS IQ. Πρέπει να βρούμε ακόμη και έναν νέο μόνιμο χώρο για να γίνεται η έκθεση. 

Σπύρος Συρμακέσης - Αντιπρόεδρος ΤΕΙ

Το PATRAS IQ αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα. Το PATRAS IQ είναι κάτι πολύ περισσότερο από περίπτερα σε μια έκθεση. Φέτος κάνουμε κάτι διαφορετικό. Κάνουμε συνεργατικά περίπτερα, ώστε ο επιχειρηματικός κόσμος να έχει επικοινωνία και συμμετοχή με τους εκθέτες και τους ερευνητές. Έχουμε φέτος και παράλληλες δραστηριότητες ακόμη και με εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουμε στο επόμενο βήμα μετά την έρευνα. 

Κώστας Γιαννόπουλος - Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης

Η περιφερειακή δ/νση εκπαίδευσης εκπροσωπεί το υπουργείο υγείας και μεταφέρουμε τις ευχές του υπουργού για την απόλυτη επιτυχία της έκθεσης. Το PATRAS IQ είναι η κορύφωση μιας μεγάλης προσπάθειας. Αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να συνεχιστεί. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο εκπαιδευτικός κόσμος - μαθητές και εκπαιδευτικοί - να παρακολουθήσουν από κοντά όλα όσα θα συμβούν στην έκθεση, ώστε να γίνει η απαραίτητη ώσμωση.

Γεώργιος Ντίνος - Περιφερειακός Δ/ντης Εθνικής τράπεζας

Στηρίζουμε και σαν χορηγοί, αλλά επίσης το πιστεύουμε πάρα πολύ και το κάνουμε εν γνώση μας. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Θα είμαστε πάντα παρόντες και στο PATRAS IQ αλλά και στην επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται γύρω από αυτό.

ΕΑΠ Αννα Ρούσου  -  Αντιπρόεδρος ΕΑΠ

Και για το ΕΑΠ θεωρείται τιμή να συμμετέχει σε αυτόν τον διευρυμένο φορέα. Ιδιαίτερα για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία η συμμετοχή στο PATRAS IQ λόγω και των σπουδαστών μας που είναι ταυτόχρονα - συνήθως - και εργαζόμενοι. Πρέπει να δούμε και τα παραγώμενα αποτελέσματα του PATRAS IQ. Η αποδοχή είναι πανελλαδική και είναι καλό να δούμε τις συνεργασίες που έχουν επιτευχθεί.

Μανώλης Καλούδης - Δ/ντης ALPHA BANK

Είναι ένας θεσμός με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η παρουσία μας πιστοποιεί και την εμπιστοσύνη μας στους διοργανωτές. Είναι η ώρα που πρέπει το PATRAS IQ να μεγαλώσει και να ενηλικιωθεί.

 

5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας και για τρεις ημέρες, έως και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, θα φιλοξενήσει ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς και αναπτυξιακούς φορείς, νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς καθώς και συμπράττοντα σχήματα (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων η υπηρεσιών, πλαισιωμένη από σειρά εκδηλώσεων και διαγωνισμών.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια και η Κεντρική Εκδήλωση της έκθεσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 19:00 μμ. με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά.

Περισσότερες πληροφορίες για την PATRAS IQ 2018 μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://www.patrasiq.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά