Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Σινε-προβολή έκπληξη απόψε ενάντια στον ρατσισμό

Πάτρα: Σινε-προβολή έκπληξη απόψε ενάντι...

Θα παιχθεί το θρίλερ "Τρέξε!" με τον Ντάνιελ Καλούγια

Mία σινε-προβολή έκπληξη έχει προγραμματιστεί να γίνει απόψε Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 μετά τις 21.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ανατόπια στην οδό Τσαμαδού 81, στην Πάτρα. Θα προβληθεί το ιδιαίτερο θρίλερ «Τρέξε! - Get Out!» του μαύρου Αμερικανού σκηνοθέτη Τζόρνταν Πιλ που πέρα από την μεγάλη επιτυχία στα ταμεία (πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς) προτάθηκε και στα βραβεία Όσκαρ, κατακτώντας το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Το «Τρέξε!» προτάθηκε και για τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας και ο μαύρος πρωταγωνιστής Ντάνιελ Καλούγια για το Όσκαρ α’ ανδρικού. Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούν οι Κάθριν Κίνερ, Bradley Whitford και Άλισον Ουίλιαμς.

Ο Αφροαμερικανός Κρις συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του Ρόουζ σε ένα σαββατοκύριακο γνωριμίας με τους γονείς της, στο πατρικό τους σπίτι, κάπου στην εξοχή. Το ταξίδι αναψυχής δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εφιάλτη…

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για ένα εμπνευσμένο αντιρατσιστικό horror movie που αποδεικνύεται σεναριακά και κινηματογραφικά θαρραλέο… τουλάχιστον μέχρι το γκροτέσκο φινάλε του.

Να θυμίσουμε πως το «Get Out!» που είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Sundance Film Festival στη Γιούτα στις 24 Ιανουαρίου 2017, προβλήθηκε στην Πάτρα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε πέρυσι τον Μάρτιο. Το σενάριο του 39χρονου Νεουορκέζου Peele κέρδισε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου ενώ η ταινία μέχρι και την τελευταία στιγμή ακουγόταν πως μπορεί και να έκανε την ανατροπή και να κέρδιζε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ήταν πάντως στην 10άδα των καλύτερων ταινιών της χρονιάς τόσο του National Board of Review, όσο και του American Film Institute και του περιοδικού Time.

Όπως είδαμε σε αφίσες στο κέντρο της Πάτρας με αφορμή την προβολή, αυτή γίνεται «για όλους τους μα…ες ρατσιστές που δεν είναι ρατσιστές αλλά…», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται. Η 18η Μαρτίου είναι και η Διεθνής Ημέρα κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture