Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 8 Φεβρουαρίου τελικά στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ "Τα Αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ"

Στις 8 Φεβρουαρίου τελικά στις Ελληνικές...

Πρωταγωνιστεί η Ανέτ Μπένινγκ

Στις 8 Φεβρουαρίου 2018 θα βγει τελικά στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία «Film stars don’t die in Liverpool –  Τα Αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» με την Ανέτ Μπένινγκ. Η δύναμη του έρωτα, που προσπερνά κάθε εμπόδιο και στερεότυπο, μέσα από τα μάτια ενός ρομαντικού νέου και μιας εκκεντρικής ντίβας του Χόλιγουντ, της δεκαετίας του ’50, είναι στο επίκεντρο της συγκεκριμένης ταινίας που έχει πάρει αρκετά καλές κριτικές και έρχεται στη χώρα μας σε διανομή της εταιρείας Odeon. Αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένο στη συγκινητική αυτοβιογραφία του Βρετανού ηθοποιού Πίτερ Τέρνερ, το φιλμ «Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» εξιστορεί την παθιασμένη σχέση ανάμεσα στον Τέρνερ και την εκκεντρική ντίβα του Χόλιγουντ, (η οποία ήταν στην ακμή της την δεκαετία του ’50), το υπαρκτό πρόσωπο Γκλόρια Γκράχαμ («Η Ωραία και το Κτήνος»).

Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική κινηματογραφική femme fatale και τον νεαρό εραστή της στο Λίβερπουλ της Αγγλίας τη δεκαετία του ’70, μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της. Σαγηνευτική όσο ποτέ, η Γκράχαμ αφήνεται στον Τέρνερ, δίνοντας την τελευταία της συγκλονιστική παράσταση.

Οι χαρακτήρες

Ο Πίτερ Τέρνερ είναι ένας ανερχόμενος ηθοποιός. Η Γκλόρια Γκράχαμ ένα «αστέρι» στη δύση του. «Μεγάλο όνομα στις ασπρόμαυρες ταινίες, όχι και τόσο στα έγχρωμα», όπως αναφέρει η σπιτονοικοκυρά της Γκράχαμ.

Στις δεκαετίες του ’40 και ’50, η Γκλόρια Γκράχαμ έλαμψε στο Χόλιγουντ. Καθιερώθηκε ως σταρ μέσα από φιλμ νουάρ, όπως τα «Διασταυρούμενα πυρά» (1947), «Πύρινος Εφιάλτης» (1952), «Η μεγάλη κάψα» (1953), «Η Ωραία και το Κτήνος» (1952) - για το οποίο μάλιστα απέσπασε και Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου- αλλά και επιτυχίες της εποχής όπως «Μια Υπέροχη Ζωή» (1946), «Το Όγδοο Θαύμα» (1952), και «Οκλαχόμα!» (1955). Στις πιο ένδοξες μέρες της συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες, όπως Φρανκ Κάπρα, Φριτς Λανγκ και Σέσιλ Μπι ΝτεΜιλ.

Η πτώση της όμως, ήρθε σύντομα, περίπου στα 50 της χρόνια, όταν και κατέληξε να δουλεύει σε δευτεροκλασάτα θέατρα στη Βρετανία.

Η Γκράχαμ και ο Τέρνερ γνωρίστηκαν κατά τη δεκαετία του ’70, ενώ διανυκτέρευαν σε έναν ξενώνα. Εκείνος, λίγο πριν τα 30, δεν είχε ιδέα ποια είναι η Γκράχαμ. Οι κοινές αξίες που μοιράζονταν όμως ήταν αρκετές για να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της διαφοράς ηλικίας και να χτίσουν μια δυνατή φιλία, που σύντομα εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα.

Το 1986, ο Τέρνερ εξέδωσε τα απομνημονεύματά του με τον τίτλο «Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ», μια συγκινητική, τρυφερή και σκωπτική καταγραφή της σχέσης του με την Γκράχαμ, που έλαβε θερμές κριτικές. «Μαζί με τον Πίτερ συζητούσαμε από τότε το ενδεχόμενο της μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη και, παρότι πήρε πολλά χρόνια, σήμερα βρισκόμαστε επιτέλους εδώ» δηλώνει με ενθουσιασμό μια από τους παραγωγούς της ταινίας, η Μπάρμπαρα Μπροκόλι.

Εκτός της Μπένινγκ που δεν κατάφερε να προταθεί φέτος για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, παίζουν και οι Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ.

Σκηνοθεσία:  Πολ Μακ Γκίγκαν

Σενάριο:   Ματ Γκρέναλγκ, έχοντας βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο του Πίτερ Τέρνερ.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture