Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Αντίο» Θοδωρή ήσουν ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος

«Αντίο» Θοδωρή ήσουν ένας πραγματικά υπέ...

ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Ήταν πολλά ο Θοδωρής Μιχόπουλος. Ήταν πολύ καλός δημοσιογράφος. Ήταν υπόδειγμα αριστερού, όχι μόνο στην ιδεολογία αλλά κυρίως στην πράξη, εκεί που οι περισσότεροι ...δυσκολεύονται. Ήταν αυθεντικά απλός άνθρωπος. Ήταν έξυπνος, το διέκρινες με την πρώτη ματιά στο βλέμμα του, με καυστικό χιούμορ και αντικειμενικός. Ενώ βρισκόταν στο επίκεντρο της εξουσίας δεν χαριζόταν στην κριτική και την αυτοκριτική του.

Συγκίνηση στην κηδεία του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου – Συντετριμμένοι Τσίπρας και Τσακαλώτος – ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Αν είναι όμως κάτι που τον έκανε πραγματικά να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι η επαφή του με την εξουσία τον άφησε ανεπηρέαστο.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» έγραφε ο Σοφοκλής και εννοούσε ότι ο χαρακτήρας του ανδρός φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία. Και ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων που η επαφή τους με την εξουσία ανέδειξε το μεγαλείο του χαρακτήρα του.

Μέχρι πρόσφατα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, και έχοντας διανύσει μια καριέρα που μετρούσε πολλές θέσεις ευθύνης, τον θυμάμαι να έρχεται μέχρι τέλους στη γενέτειρά του Πάτρα, με το παλιό αυτοκινητάκι του χωρίς να τον παίρνει κανείς είδηση.

Χωρίς …ταρατατζούμ, επαφές με παράγοντες και κοσμικότητες. Πάντα με αθλητικά παπούτσια, με διάθεση για ωραία κουβέντα, πετούσε τις καλύτερες ατάκες εκεί που δεν το περίμενες.

Οι περισσότεροι τον «ανακάλυψαν» όταν είδαν ότι αποτελούσε τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα πριν από κάποιους μήνες.

Κάποιοι δεν ήξεραν καν ότι ήταν Πατρινός. Κι όμως επισκεπτόταν πολύ συχνά την Πάτρα. Προτιμούσε τις απόμερες ψαροταβέρνες, παρέα μόνο με φίλους, αντί τους μεγαλοπαράγοντες της Αθήνας που λόγω θέσης του έκαναν τεμενάδες.

Άκουγε τις φήμες που τον ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και γελούσε, ήταν πρόθυμος να βοηθήσει όποιον και όπως μπορούσε.

Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος.

Αντίο Θοδωρή, θα μας λείψεις πάρα πολύ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις