Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

«IN THE FADE»: Η ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΝΤΑΙΑΝ ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

«IN THE FADE»: Η ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο τουρκογερμανός Φατίχ Ακίν νίκησε τις φαβορί υποψηφιότητες Σουηδίας και Ρωσίας

H γερμανική δραματική, αντιναζιστική περιπέτεια  εκδίκησης In the Fade του 45χρονου τούρκογερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, με πρωταγωνίστρια τη Νταιάν Κρούγκερ, η οποία ανακηρύχθηκε καλύτερη ηθοποιός στο τελευταίο σινε-φεστιβάλ των Καννών, κατέκτησε τελικά τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας κατατροπώνοντας το σουηδικό «Τετράγωνο» και το ρωσικό «Loveless».  Πρόκειται για την ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας που ερευνάει το θάνατο του άντρα της (κούρδου πρώην διακινητή ναρκωτικών) και του 5χρονου γιου της, μετά από βομβιστική τρομοκρατική επίθεση.

Με αναφορές στο νέο-ναζισμό, την ακροδεξιά, το ρατσισμό, τη βία  και στο σύστημα δικαιοσύνης το φιλμ μας οδηγεί από το Αμβούργο στη σύγχρονη Αθήνα καθώς οι ένοχοι και μέλη του γερμανικού νεοναζιστικού κινήματος έχουν επαφή με το κόμμα της «Χρυσής Αυγής». Ο κινηματογραφιστής Φατίχ Ακίν θίγει απροκάλυπτα το «ηλεκτρισμένο» πολιτικό και ιδεολογικό σκηνικό της εποχής μας. Η ηρωίδα του με σύμμαχο το δικηγόρο της φθάνει στα άκρα ώσπου η υπόθεση να πάει σε δίκη. Βραβευμένος ήδη με τη «Χρυσή Αρκτο», ο Ακίν θεωρεί άθλο το ότι μια γερμανική παραγωγή έφθασε στις Χρυσές Σαφαίρες. Η γερμανίδα Νταιάν Κρούγκερ που έχει καθιερωθεί στο Χόλιγουντ έχει δηλώσει για τη συνεργασία τους:

«Τον περίμενα ένα ρόλο από τη Γερμανία. Έφυγα πριν από 25 χρόνια και δεν γνωρίζω πολλούς ανθρώπους στη γερμανική κινηματογραφική βιομηχανία. Ο Φατίχ Ακίν ήταν πάντα ο σκηνοθέτης των ονείρων μου. Τον συνάντησα πριν πέντε χρόνια στις Κάννες και τον ικέτευσα για δουλειά κι εκείνος με θυμήθηκε»

Oι πιστοί λάτρεις του ευρωπαικού σινεμά μην αγνοήσετε λοιπόν το "In the Fade"...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View