Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τσακώνονται αγρίως ακόμα κι όταν συμφωνούν!

Τσακώνονται αγρίως  ακόμα κι όταν συμφωνούν!

Του Δημήτρη Αβραμίδη

Καθώς μαίνεται η κομματική σύγκρουση για το μακεδονικό, είναι να τραβάς τα μαλλιά σου και να γιατί.

Πρόσφατα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αποφάσισε; Πως το κόμμα τους παραμένει σταθερά προσηλωμένο σε μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις».

Εξίσου πρόσφατη είναι και η δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην ερώτηση αν αυτό που εννοεί είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό απαντά: «Αυτή είναι η εθνική γραμμή της χώρας όπως καθορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στη σύνοδο του Βουκουρεστίου».

Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι σε παρόμοιο μήκος κύματος έχει κινηθεί και το Κίνημα Αλλαγής, τότε προκύπτει μια εντυπωσιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει κοινή στάση. Μι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό  για τη FYROM που θα είναι για όλες τις χρήσεις (εσωτερικό και εξωτερικό).

Αφού λοιπόν συμφωνούν, γιατί τσακώνονται; Επειδή ο κομματικός πειρασμός είναι ισχυρός. Η Νέα Δημοκρατία είδε στην αρχική σκληρή «πατριωτική» τοποθέτηση του Καμένου μια πιθανότητα διάρρηξης του κυβερνητικού μπλοκ. Και η κυβέρνηση είδε στην υπερευαίσθητη στάση βορειοελλαδιτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, την πιθανότητα ακόμα και διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας. Κι έτσι, για την ώρα τουλάχιστον, πέρασε στο περιθώριο η κοινή προσέγγιση για τη λύση του προβλήματος και προτάχθηκε η κομματική διένεξη.

Τ’ είχες Γιάννη (χρόνια του πολλά κιόλας) τ’ είχα πάντα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις