Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μαρία Φιλοπούλου: Πρεμιέρα Μαρλαφέκα κατώτερη των περιστάσεων

Μαρία Φιλοπούλου: Πρεμιέρα Μαρλαφέκα κατ...

Δήλωση με αφορμή τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.

Με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η πρώτη επιμελητηριακή σύμβουλος Μαρία Φιλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου δεν έχει δυστυχώς καμία διαφορά με την τελευταία του απελθόντος.

Ο μήνας σχεδόν, που μεσολάβησε από τις εκλογές μέχρι σήμερα προσφερόταν για περίσκεψη και εκδήλωση συναινετικών προθέσεων από το νικητή των εκλογών κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, όμως οι προσδοκίες της επιμελητηριακής κοινότητας διαψεύσθηκαν πάραυτα.

Ταυτόχρονα, το «μονοπρόσωπο» Προεδρείο εισέπραξε τα επίχειρα της αλαζονείας του, καθώς παρατηρήθηκαν διαρροές, όπως είναι γνωστό, στις ψηφοφορίες για την εκλογή της Διοικούσας Επιτροπής.

Η μεγαθυμία του νικητή είναι εκείνη που πρέπει να χαρακτηρίζει τις προθέσεις του, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ο κ. Πρόεδρος είναι περιχαρακωμένος και δέσμιος των εσωπαραταξιακών ισορροπιών, δεσμεύσεων και εξαρτήσεών του.

Δεν θα ακολουθήσουμε το σκεπτικό του κ. Μαρλαφέκα. Το Επιμελητήριο είναι το «σπίτι» όλων μας και μόνος γνώμονας των πρωτοβουλιών μου είναι η υπηρέτηση του κοινού συμφέροντος.

Με το βάρος και την ευθύνη της πρώτης επιμελητηριακής συμβούλου και μετά από 15 χρόνια θητείας και πείρας στο φορέα, θέλω να διαβεβαιώσω ότι πάντα η στάση μου θα υπαγορεύεται από τη συνείδησή μου. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι θ΄ ακολουθώ ασυμβίβαστα τον δρόμο των γόνιμων προτάσεων, της σύμπλευσης όποτε πρέπει και της αυστηρής αντιπολιτευτικής θέσης στα «κακώς κείμενα». Η όλη δε, συμπεριφορά μου δεσμεύομαι ότι θα υπερβαίνει την όποια κομματική γραμμή ή σκοπιμότητα.

Η Αχαΐα δεν έχει το περιθώριο να αντιμετωπίζεται υστερόβουλα και με μικροσυμφεροντολογική αντίληψη. Είναι πολλά τα προβλήματά της και δη του επιμελητηριακού κόσμου  που περιμένει ν΄ αλλάξει ρότα ο φορέας, μεριμνώντας για το σύνολο των μελών του.

Κοντολογίς, παρά την κακή αρχή, ελπίζω ότι θα διδαχθεί από αυτήν η πλειοψηφούσα παράταξη και θα πρυτανεύσει τελικά η συλλογική ευθύνη για ένα Επιμελητήριο για όλους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά