Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται 11 Ιανουαρίου 2018 το φιλμ «Το Δωμάτιο των Θαυμάτων – Wonderstruck»

Έρχεται 11 Ιανουαρίου 2018 το φιλμ «Το Δ...

Χαρακτηρίζεται ως "μία ωδή στη φαντασία" - Θα το δούμε και στην Πάτρα

Καταφθάνει στις Ελληνικές αίθουσες στις 11 Ιανουαρίου 2018 σε διανομή από τη Seven Films, η ταινία «Το Δωμάτιο των Θαυμάτων – Wonderstruck» σε σκηνοθεσία του Αμερικανού δημιουργού Τοντ Χέινς που στις 2 Ιανουαρίου έκλεισε τα 57 του χρόνια. Η συγκεκριμένη ταινία που ήδη έχει προβληθεί από τα τέλη Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, ήταν η εναρκτήρια ταινία του περασμένου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

«Το Δωμάτιο των Θαυμάτων», η αφίσα του οποίου ήδη φιγουράρει στο Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, μας έρχεται από τον σκηνοθέτη του «Carol» με την Ρούνει Μάρα και την Κέιτ Μπλάνσετ, Τοντ Χέινς, ο οποίος έχει κάνει και την εξαιρετική ταινία «Far from Heaven» το 2002 με τον Ντένις Κουέιντ και την Τζουλιάν Μουρ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνείας για το «Still Alice», Τζουλιάν Μουρ ξανασυνεργάζεται λοιπόν με τον Χέινς στο «Δωμάτιο των Θαυμάτων» που έχει βασιστεί στο best-seller μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ (Hugo).

Μαζί με την Τζουλιάν Μουρ, παίζουν ο πιτσιρικάς Όουκς Φέγκλι, ο οποίος είχε συμπρωταγωνιστήσει το 2016 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στο «Pete’s Dragon», και η μικρούλα Μίλισεντ Σίμοντς με καταγωγή από τη Γιούτα καθώς και οι Τζέιντεν Μάικλ και Μισέλ Γουίλιαμς.

Ένα νεαρό αγόρι κι ένα νεαρό κορίτσι, εκείνος στο παρόν κι εκείνη πενήντα χρόνια νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, είναι οι βασικοί ήρωες της ταινίας.

Ψάχνουν και οι δύο την ίδια μυστηριώδη σύνδεση.

Οι περιπέτειες τους, τους οδηγούν σε παράξενα νέα μέρη, όπου μυστήρια για τους ίδιους και τον κόσμο, τους περιμένουν σε κάθε γωνιά, οι ανακαλύψεις τους εκτείνονται σε άπειρα χρόνια σιωπής, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε μία μαγευτική συμμετρία που την οδηγεί το θαύμα και η ελπίδα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Οι The New York Times έγραψαν ότι το φιλμ είναι μία υπέροχη ωδή στη φαντασία και στις ιστορίες που διαμορφώνουν το ποιοί είμαστε.

Στο Rotten tomatoes η ταινία συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 70% όπως και στο πιο απαιτητικό metacritic.

Το φιλμ «Το Δωμάτιο των Θαυμάτων» ενδεχομένως να λάβει κάποιες υποψηφιότητες στα Όσκαρ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture