Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μαριάννα Σταματιάδου: Γιατί ψήφισα τον Σταύρο Τσακίρη

Μαριάννα Σταματιάδου: Γιατί ψήφισα τον Σ...

Όπως είπε στο thebest.gr, είχε τον πιο άρτιο φάκελο και ήταν μακράν η καλύτερη επιλογή

Η ιατρός και γνωστή λάτρης του θεάτρου Μαριάννα Σταματιάδου είναι από τα παλαιότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, από τα τέλη του ’90 και μιλώντας στο thebest.gr χαρακτήρισε την επιλογή του σκηνοθέτη Σταύρου Τσακίρη για νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ ως εύστοχη και πολύ καλή.

Η Μαριάννα Σταματιάδου που γνωρίζει και παρακολουθεί θέατρο χρόνια, ψήφισε μαζί με τα 5 μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής στο ΔΣ του θεάτρου τον κ. Τσακίρη ενώ λευκό ψήφισαν οι Χαριτίνη Καρλιαύτη, Ουρανία Μπίρμπα και ο Γιώργος Σουβαλιώτης, ο οποίος εκπροσωπεί την παράταξη του Χρήστου Πατούχα.

Όπως μας εξήγησε η Μαριάννα Σταματιάδου, «μπορεί συχνά να έρχομαι σε αντίθεση με τις θέσεις της Δημοτικής αρχής Πελετίδη και να εκφράζω την άρνηση μου και όπου χρειαστεί θα συνεχίσω να βάλλω και να εναντιώνομαι, ωστόσο δεν μπορούσα με τίποτε να αδικήσω κάποιον που βλέπω ότι στην προκειμένη περίπτωση είναι ο καλύτερος», εννοώντας τον κ. Τσακίρη.

Μάλιστα η κυρία Σταματιάδου μας αποκάλυψε πως μελέτησε διεξοδικά τους φακέλους και των 7 υποψηφίων, κράτησε σημειώσεις στο τι ρωτήθηκαν και απήντησαν οι υποψήφιοι ενώ έκανε και την έρευνα της επικοινωνώντας π.χ. με άλλα ΔΗΠΕΘΕ όπου είχαν θητεύσει ορισμένοι εκ των υποψηφίων (με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας στην περίπτωση του Θανάση Θεολόγη και τα ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και Καλαμάτας στην περίπτωση του Σταύρου Τσακίρη).  «Ρώτησα και θέλησα να μάθω ώστε να γνωρίζουμε τι είχαν κάνει ως καλλιτεχνικοί διευθυντές στο παρελθόν. Με βάση λοιπόν τις απαντήσεις που είχαν δώσει, τον φάκελο υποψηφιότητας που παρουσίασαν με το βιογραφικό και τις προτάσεις τους, θεωρώ ότι ο φάκελος του κ. Τσακίρη ήταν ο πιο άρτιος. Είναι μία εύστοχη επιλογή καθώς ο κ. Τσακίρης έχει έργο και θητεία σε ΔΗΠΕΘΕ, έχει παρουσιάσει δουλειές του εδώ στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει σημαντικό έργο και σε δραματικές σχολές», είπε στο thebest.gr η Μαριάννα Σταματιάδου προσθέτοντας πως και οι 3 που τελικά ψήφισαν λευκό καθώς δεν εγκρίνουν την τακτική της Δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναγνώρισαν την αρτιότητα σε καλλιτεχνικό επίπεδο του Σταύρου Τσακίρη.

Ακόμα ο κ. Τσακίρης όπως ο ίδιος είπε και μας μετέφερε η κυρία Σταματιάδου, επιθυμεί το ΔΣ του θεάτρου να έχει κυρίαρχο ρόλο και πιο στενή σχέση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή ενώ σχεδιάζει περαιτέρω αναβάθμιση του opera studio του ΔΗΠΕΘΕ.

Η κυρία Σταματιάδου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 27/12/2017 που ξεκίνησε κατά τη 1 το μεσημέρι και έληξε στις 3, έκανε και μία αναδρομή στα πρόσωπα που διετέλεσαν κατά το παρελθόν καλλιτεχνικοί διευθυντές στο θέατρο της Πάτρας. Δεν έκρυψε την πικρία της από την περίοδο που στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ήταν ο Γιώργος Κιμούλης (περίοδο όπου η Μ. Σταματιάδου ήταν και πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου αλλά επέλεξε στην πορεία να παραιτηθεί μιας και ο κ. Κιμούλης ήταν ιδιαίτερα παρεμβατικός) ωστόσο όπως μας είπε, όλοι κάτι άφησαν. Για παράδειγμα ο Θέμης Μουμουλίδης που για πολλούς εκμεταλλεύτηκε το θέατρο, άφησε σημαντικό έργο, τονίζει η κυρία Σταματιάδου, πηγαίνοντας το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας 2 φορές επί ημερών του στην Επίδαυρο και 2 φορές στο Ηρώδειο.

Όσο για αυτό που γράφτηκε περί μειωμένου ενδιαφέροντος για την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, η κυρία Σταματιάδου το εξηγεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εποχής και των στενών οικονομικών πλαισίων των ΔΗΠΕΘΕ αλλά και λόγω του φόβου που υπήρχε για προεπιλεγμένο καλλιτεχνικό διευθυντή!

Τέλος εκτιμάται ότι με την επιλογή Σταύρου Τσακίρη το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επιστρέφει σε μία ήπια, χαμηλών τόνων και «ασφαλή» επιλογή μακριά από πιο «σταρ» επιλογές όπως ήταν αυτές των Γ. Κιμούλη, Θ. Μουμουλίδη, Λυδίας Κονιόρδου, του εκλιπόντα Γιάννη Βόγλη και του Κώστα Καζάκου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture