Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Χρόνος, ένας πολύτιμος σύμμαχος

Χρόνος, ένας πολύτιμος σύμμαχος

Του Στέλιου Ταταράκη

Μαζί με τον χρόνο ως σύμμαχό μας μπορούμε να κάνουμε πολλά από αυτά που έχουμε ονειρευτεί και να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας. Με ποιο τρόπο μας βοηθάει;

Με τη βοήθεια του χρόνου μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά που έχουμε ονειρευτεί, όμως δεν τον χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με αποτέλεσμα να μην τον βοηθάμε να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του και αυτό συνεπάγεται να μην μπορεί να μας βοηθήσει.

Το καλό με τον χρόνο είναι πως μας ανήκει και μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε όπως εμείς θέλουμε, κάνεις δεν μπορεί να του κάνει κουμάντο, πάρα μόνο εμείς οι ίδιοι. Μπορεί να μας βοηθήσει εάν τον εκμεταλλευτούμε σωστά, αλλά θα γίνει εχθρός μας εάν τον εκμεταλλευτούμε λανθασμένα. Το σωστό και το λάθος το καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι, κανένας δεν μπορεί να μας το υποδείξει.

Συνέχεια λέμε πως ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας, την μέρα, την εβδομάδα, το μήνα δεν μας φτάνει και παρακαλούμε να μας δοθεί με κάποιο τρόπο κι άλλος, αυτό όμως δεν γίνεται διότι ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας είναι ήδη αρκετός για να κάνουμε ότι θέλουμε, και δεν χρειαζόμαστε παραπάνω. Θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε σωστά τον χρόνο μας όταν σταματήσουμε ή ελαττώσουμε το χρόνο που ασχολούμαστε με τα ασήμαντα και στρέψουμε το βλέμμα μας στα σημαντικά για εμάς. Είναι καλό να γεμίζουμε τον χρόνο μας με αυτά που εμείς θέλουμε και όχι με αυτά που οι άλλοι θέλουν.

Χρόνος υπάρχει για όλα, για ξεκούραση, για άσκηση, για χαλάρωση, για οτιδήποτε θα έκανε καλό σε εμάς. Αυτά για τα οποία δεν υπάρχει χρόνος είναι αυτά που οι άλλοι μας υποχρεώνουν να κάνουμε. Με τα ασήμαντα που ασχολούμαστε δεν χάνουμε μόνο χρόνο, χάνουμε και ενέργεια η οποία είναι πολύτιμη και την έχουμε ανάγκη. Σπαταλάμε τον χρόνο και τις δυνάμεις μας σε ανούσιες δραστηριότητες, χωρίς μετά να μπορούμε να ασχοληθούμε με τα σημαντικά και αυτά που πραγματικά θέλουμε.

Συνέχεια «τρέχουμε» για να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα, όμως στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι θέλουμε να προλάβουμε και για ποιο λόγο «τρέχουμε». Λόγο αυτού γεμίζουμε με άγχος, με πίεση και με στρες την ζωή μας, ακόμα αναπολούμε τον χρόνο που χάσαμε διότι δεν το αξιοποιήσαμε κάνοντας κάτι για εμάς, αλλά τον σπαταλήσαμε δίνοντας σημασία σε ασήμαντες δραστηριότητες. Ομως εάν φτάσουμε σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αργά για τίποτα, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα που θα μας φέρουν κοντά στην ευτυχία και στο να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τα όνειρα μας και για ότι θα μας κάνει χαρούμενους, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ηρεμήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τι πραγματικά θέλουμε. Ας αρχίσουμε με κάτι απλό. Κάθε πρωί φτιάχνουμε το πρόγραμμα της ημέρας μας, με ότι έχουμε να κάνουμε και βάζοντας αυτά που θα μας κάνουν χαρούμενους στο πάνω μέρος της λίστας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις