Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς μπορούμε να σώσουμε μια ζωή - Υπαίθρια μαθήματα ανάνηψης από το ΕΚΑΒ Πάτρας-ΒΙΝΤΕΟ

Πώς μπορούμε να σώσουμε μια ζωή - Υπαίθρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στην πλατεία Γεωργίου

Υπαίθρια μαθήματα  Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες πατρινοί που βρέθηκαν πρόσφατα στο κέντρο της Πάτρας. Το ΕΚΑΒ διοργάνωσε  ενημερωτική δράση, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης.

Η επιμελήτρια Ά του ΕΚΑΒ Πάτρας, Αγγελική Κανελλοπούλου και ο χειρουργός Χαράλαμπος Μάντουκας, μιλούν στο thebest.gr για τους στόχους της εκπαιδευτικής δράσης.

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας διοργάνωσε  και στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, ενημερωτική δράση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Η δράση ήταν αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και κυρίως στον διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη.

Στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ παρέδωσαν μαθήματα πρώτων βοηθειών σε πολίτες που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.

Εκτός των άλλων έγινε διανομή εκπαιδευτικού υλικού, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) παρουσία αρκετών πολιτών που έδειξαν να αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της απόκτησης βασικών δεξιοτήτων που μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στο έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις