Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ποιήματα του Πατρινού λογοτέχνη Βασίλη Λαδά μεταφράστηκαν στα Αραβικά

Ποιήματα του Πατρινού λογοτέχνη Βασίλη Λ...

Δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed

Σε Αραβική εφημερίδα και πιο συγκεκριμένα στην Al-Araby Al-Jadeed, στο φύλλο της περασμένης Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2017, δημοσιεύτηκαν στην Αραβική γλώσσα, δύο ποιήματα του Πατρινού ποιητή και νομικού Βασίλη Λαδά.

Την είδηση μας έδωσε ο Πατρινής καταγωγής μουσικολόγος και θεολόγος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος αναφέροντας ότι πρόκειται για τα ποιήματα "Βράδυ στην τηλεόραση" και "Πρωινός καφές" από την συλλογή του Β. Λαδά «Το άλλο πρόσωπο», τα οποία μετέφρασε από τα ελληνικά στα αραβικά, ο Ρόνι Μπου Σάμπα, πτυχιούχος Αραβικής Φιλολογίας και Θεολογίας. Ο Ρόνι Μπου Σάμπα ήλθε το 2006 στην Ελλάδα και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, περίοδος που χρονολογείται και η γνωριμία του με τον ποιητή Βασίλη Λαδά.

Από την εποχή των σπουδών του στην Πάτρα, ο Ρόνι Μπου Σάμπα, ασχολείται συστηματικά με τις μεταφράσεις Ελλήνων ποιητών στα αραβικά και πολλές μεταφράσεις του δημοσιεύονται σε φιλολογικά περιοδικά και εφημερίδες.

Συνεργάζεται με την ευρείας κυκλοφορίας στον αραβικό κόσμο εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας απέστειλε 2 ποιήματα του Βασίλη Λαδά, τα οποία δημοσιεύτηκαν τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή της Al-Araby Al-Jadeed.

Στο site, μάλιστα, της Al-Araby Al-Jadeed η δημοσίευση συνοδεύεται και από φωτογραφία του βραβευμένου Πατρινού ποιητή.

Μέχρι τώρα ο Ρόνι Μπου Σάμπα έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις του στα αραβικά των ποιητών: Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Ρίτσου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Κωστή Μοσκώφ, Ολυμπίας Καράγιωργα, καθώς κι ένα άρθρο- μελέτη για τον Λίβανο από το Ημερολόγιο του Σεφέρη.

*Στις φωτ. ο Βασίλης Λαδάς στο Αραβικό site και με τον μεταφραστή Roni Bou Saba.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture