Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Μετά την Πάτρα στο Μόντρεαλ το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο BFAL

Μετά την Πάτρα στο Μόντρεαλ το Διεθνές Δ...

Το διεπιστημονικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, το διεθνές διεπιστημονικό Συνέδριο «BFAL 2017-Brain Function Assessment in Learning» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ του Καναδά  και με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Συνέδριο είχε το πρωτότυπο θέμα «Αξιολόγηση της Εγκεφαλικής Λειτουργίας κατά τη Διαδικασία της Μάθησης» και ήταν πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ευφυών Συστημάτων (IIS-Institute of Intelligent Systems http://iis-international.org/) ενώ η γνωστή εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων ΝΕΟΑΝΑΛΥΣΙΣ (www.neoanalysis.eu) συνέβαλε στην άριστη διενέργεια των εργασιών του. Πρόεδροι του Συνεδρίου ήταν οι ομότιμοι καθηγητές Claude Frasson του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και Γιώργος Κ. Κωστόπουλος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Προσκεκλημένοι ομιλητές οι καθηγητές Πάνος Μπαμίδης από τη Θεσσαλονίκη και Ανδρέας Ιωαννίδης από την Κύπρο.

Το Στρογγυλό Τραπέζι οργάνωσε και συντόνισε με επιτυχία ο καθηγητής Πέτρος Γρουμπός, συνεπικουρούμενος από τον καθηγητή Κυριάκο Σγάρμπα.

 

Το BFAL2017 ανταποκρίθηκε στους στόχους του σε ποιότητα των παρουσιάσεων, διεπιστημονικότητα και διεθνή συμμετοχή.

Συζητήθηκαν εισηγήσεις μηχανικών πληροφορικής, εκπαιδευτικών και βιολόγων οι οποίες διερεύνησαν δημιουργικά το νέο πεδίο σύγκλισης των διεπιστημονικών προσπαθειών για μελέτη των μηχανισμών μάθησης του εγκεφάλου και ανάπτυξη τεχνολογιών υποστήριξης της μάθησης σε ανθρώπους και ευφυείς μηχανές.

Η θεματολογία ήταν πλούσια: Από τους μηχανισμούς νευρωνικής πλαστικότητας και τη συμβολή συγκινησιακών παραγόντων μέχρι τη μάθηση κατά τον ύπνο.

Από την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών μελέτης του εγκεφάλου και διάδρασης μαζί του (βιοανάδραση, εικονική πραγματικότητα κ.α.) μέχρι την εφαρμογή τους για διάγνωση και ενίσχυση της μάθησης στο σχολικό περιβάλλον.

Από την ανάπτυξη βιντεο-παιγνίων μέχρι τις θεωρίες ελέγχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being