Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ 18/10 Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΖΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ 18/10 Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟ...

Μια εκδήλωση στο Bocas από το "Δόντι"

«Πολεμώντας υπό σκιάν…Ελεγεία και σάτιρες». Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής του Πατρινού λογοτέχνη Γιώργου Κοζία που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία πριν λίγους μήνες και έχει κάνει αίσθηση.

Όπως μάθαμε, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περισπωμένη, θα πραγματοποιηθεί από το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Α. Τσιλίρα στο Boca’s στην Ρ. Φεραίου, στην Πάτρα στις 18 Οκτωβρίου 2017.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον και τους ομιλητές, θα δοθούν με δελτίο Τύπου τις επόμενες μέρες.

Ο Γιώργος Κοζίας ασχολείται με την ποίηση πάνω από τριάντα χρόνια. Η 1η του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ζωολογικός κήπος» είχε εκδοθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έκτοτε ανά σχεδόν πέντε με έξι χρόνια καταθέτει μία νέα ποιητική δουλειά.

Το «Πολεμώντας υπό σκιάν... (ελεγεία και σάτιρες)» περιλαμβάνει 49 ποιήματα.

Ο ποιητής, μεταφραστής και κριτικός Νάσος Βαγενάς αναφερόμενος στη νέα συλλογή του Πατρινού δημιουργού, τη χαρακτήρισε μία «οργισμένη» δουλειά.

Το δικαίωμα στην έκλαμψη αναδεικνύουν τα ποιήματα της νέας συλλογής του Γιώργου Κοζία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των εκδόσεων Περισπωμένη. Σαράντα εννιά ποιήματα αποτελούν το «σώμα» του «Πολεμώντας υπό σκιάν…» και υμνούν και συνάμα παρωδούν το μεγαλείο της ανθρώπινης ζωής αλλά και την ιερή κενότητα της ύπαρξης.

Στίχοι μοναχικοί, αρρενωποί, ηρωικοί και πένθιμοι φτερουγίζουν κατακορύφως, αναζητώντας την αρετή και την τόλμη της ελευθερίας του Κάλβου, την εξεγερμένη φύση του αυτόχειρα Καρυωτάκη, το αγγελικό μαύρο φως του Σεφέρη, ψάχνοντας έναν απαστράπτοντα ορίζοντα, στίχοι που ορμούν αιρετικοί και αγέρωχοι ενάντια σε κάθε φουρκισμένη μούσα.

Η ποίηση, το υψηλότερο ιδανικό της τέχνης, οφείλει να διαρρηγνύει το σκότος που μας επιβάλλεται κρούοντας με πάθος την λύρα.

Ο Γιώργος Κοζίας στη νέα του κατάθεση ψυχής, θέλησε να είναι εξωστρεφής και «επιθετικός» σε μία εποχή που ακόμη και η τέχνη όπως και η κοινωνία είναι εσωστρεφής, κλεισμένη στο καβούκι της.

Ορισμένα από τα ποιήματα του, της νέας του συλλογής, τα έχει αφιερώσει και σε πρόσωπα, όπως το εξαιρετικό «Ευρώπη, η κυρία με την στρυχνίνη», στον Πατρινής καταγωγής συνθέτη και τραγουδοποιό Θάνο Μικρούτσικο ή το «Για ένα κομμάτι Γενηθήτω» στην ποιήτρια και Ακαδημαικό Κική Δημουλά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture