Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιδράσεις και στην Αχαΐα για τα νέα θρησκευτικά - Πατέρας από την Αιγιάλεια ζήτησε μερική απαλλαγή

Αντιδράσεις και στην Αχαΐα για τα νέα θρ...

Είναι προϊστάμενος σε Ιερό Ναό

Αντιδράσεις και στην Αχαΐα προκαλεί το ανανεωμένο περιεχόμενο του βιβλίου των θρησκευτικών που διδάσκεται στην Τετάρτη Δημοτικού και επεκτείνεται στη διδασκαλία και άλλων θρησκειών, πέραν του χριστιανισμού.

Πατέρας από την Αιγιάλεια έκανε αίτηση  να μην διδάσκεται τις άλλες θρησκείες το παιδί του.

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, πατέρας Αθανάσιο Λιακόπουλο  κατέθεσε σχετική υπεύθυνη δήλωση στη διεύθυνση του σχολείου όπου φοιτά το παιδί του.

Όπως παρατηρεί ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, «φέτος τα βιβλία έχουν αλλάξει και οι αναφορές είναι περισσότερες για άλλες θρησκείες παρά για τον Χριστιανισμό. Σαν Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος, δεν αποδέχομαι να διδάσκονται στο παιδί μου προσευχές άλλων χριστιανικών παραδόσεων, το Κοράνιο κ.λπ. Γι’ αυτό και ζήτησα, μέσω υπεύθυνης δήλωσης, να μην διδαχθεί αυτές τις ενότητες, ωστόσο ακόμη δεν έχω πάρει απάντηση από την διεύθυνση του σχολείου».

Άποψη κι άλλων γονέων είναι ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πλήρη γνώση του Χριστιανισμού, ώστε οι μικροί μαθητές να ξέρουν τη θρησκεία τους, παρά να «εισβάλλουν» μέσα στα σχολεία -και μάλιστα στα Δημοτικά- άλλες θρησκείες. Και το ερώτημα που τίθεται είναι «τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών, που πηγαίνουν Τετάρτη Δημοτικού, είναι ικανά να αντιληφθούν τις πολύ μεγάλες διαφορές των θρησκειών και να κατανοήσουν ότι κάποιες -όπως το Ισλάμ- έχουν ακραίες θέσεις;».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο  όπου φοιτά το παιδί του π. Αθανασίου, μεταξύ του διευθυντή και των γονέων, προκειμένου να γίνει αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιερέα, έθεσε κι εκεί το θέμα, μη έχοντας λάβει ακόμη απάντηση στην υπεύθυνη δήλωσή του, ωστόσο, όπως ανέφερε, ότι όχι μόνο δεν συζητήθηκε το θέμα που έθεσε μεταξύ των γονέων, αλλά του αναφέρθηκε ότι δεν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή να συζητηθεί. «Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι εισέπραξα μία αδιαφορία και μία αδράνεια από τους γονείς ενός εκ των μεγαλυτέρων σχολείων της περιοχής και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα», σχολίασε ακόμη ο πατήρ Αθανάσιος, εμμένοντας στην αίτησή του να μην διδαχθεί το παιδί του τις συγκεκριμένες ενότητες που δεν συνάδουν με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της οικογένειάς του.

Το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης του ιερέα είναι το ακόλουθο: «Δεν επιτρέπω και δεν επιθυμώ να διδαχθεί και να παρακολουθήσει στο μάθημα των Θρησκευτικών τις συγκεκριμένες ενότητες – μαθήματα: Προσευχές άλλων θρησκευτικών παραδόσεων, η μητέρα του Χριστού στο Κοράνιο, τελετές ενηλικίωσης στον Ιουδαϊσμό, βάπτισμα και χρίσμα των Καθολικών, βάπτισμα των Προτεσταντών, η ΤΕ.ΝΑ.ΚΑ., το Κοράνιο των Μουσουλμάνων. Οι υπόλοιπες ενότητες – σελίδες να διδαχθούν στο τέκνο μου κανονικά. Οι παραπάνω ενότητες δεν συνάδουν με τα πιστεύω και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της οικογένειάς μου».

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις