Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

AΠΟ 21/9 ΤΟ PREQUEL ΤΟΥ "ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ", "LEATHERFACE"

AΠΟ 21/9 ΤΟ PREQUEL ΤΟΥ "ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ...

Το νέο αυτό θρίλερ αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα

Η ανατριχιαστική ιστορία που διαμόρφωσε έναν από τους πιο φρικιαστικούς δολοφόνους της μεγάλης οθόνης: τον τρομερό Leatherface παρουσιάζεται στο νέο φιλμ τρόμου Αμερικανικής παραγωγής με τον τίτλο «Leatherface» που βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της εταιρείας Odeon την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να μάθουμε την αρχή της ιστορίας ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κακών της έβδομης τέχνης.

Σε αυτό το prequel του «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι», τέσσερις (4) βίαιοι νεαροί που έχουν μόλις αποδράσει από ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, απαγάγουν μία νεαρή νοσοκόμα και την παίρνουν μαζί τους σε ένα εφιαλτικό road trip. Κυνηγημένος από έναν αντίστοιχα διαταραγμένο αστυνομικό που ψάχνει εκδίκηση, ένας από τους νεαρούς είναι προορισμένος να ζήσει μία τραγωδία και φρικιαστικά περιστατικά που θα καταστρέψουν το μυαλό του, μεταμορφώνοντάς τον στο τέρας που πλέον ονομάζουμε Leatherface.

Το 1974, προβλήθηκε η ταινία τρόμου «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» που είχε ελάχιστο budget και σόκαρε τον κόσμο ενώ άλλαξε και την ιστορία του είδους του κινηματογραφικού θρίλερ ανεπιστρεπτί. Το φιλμ εκείνο είχε σκηνοθετήσει ο προσφάτως εκλιπών Τόμπι Χούπερ, και είχε για κεντρικό ήρωα τον φρικιαστικό και αποκρουστικό Leatherface. Το εξαιρετικά επιδραστικό φιλμ της δεκαετίας του ’70 που γνώρισε και συνέχειες, δοκίμασε για πρώτη φορά τις αντοχές του κοινού και επέκτεινε τα όρια του τρόμου. Η σημαντικότητα του είναι τέτοια που, ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά, θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες και αμφιλεγόμενες ταινίες τρόμου όλων των εποχών –και φυσικά σημαίνουσα πηγή έμπνευσης για πολλούς κινηματογραφιστές, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Το «Leatherface» είναι η 8η ταινία που αφορά στο σύμπαν του διάσημου δολοφόνου και, όπως αναφέρει και ο παραγωγός Λες Ουέλντον, ο στόχος ήταν να γίνει μία αναγέννηση στο franchise, να παρουσιαστεί κάτι «φρέσκο».

«Δεν θέλαμε να ανακυκλώσουμε μία ιστορία που έχει ειδωθεί εκατομμύρια φορές. Είχαμε την ευκαιρία για μία εντελώς νέα προσέγγιση και αποφασίσαμε να πάμε κατευθείαν στις ρίζες, την αρχή της εμφάνισης του Leatherface, ώστε να εξερευνήσουμε την πρώιμη ζωή του εν είδει origin story», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την παραγωγό, Λάτι Γκρόμπμαν, «η ιδέα να γυρίσουμε αυτό το prequel ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί, ποιος πραγματικά ήταν ο Leatherface; Τι συνέβη στη ζωή του, τόσο άσχημο που μετέπειτα τον διαμόρφωσε σε αυτόν τον τύπο… αυτό το τέρας; Οπότε, η ιστορία μας εξηγεί τι μετέτρεψε τον Leatherface σε αδίστακτο τέρας. Είχε ποτέ καρδιά; Είχε ποτέ καλοσύνη; Νομίζω ότι πολλοί θεατές είναι περίεργοι να το ανακαλύψουν».

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Μπουστίγιο και Ζιλιέν Μορί.

Παίζουν οι ηθοποιοί Στίβεν Ντορφ, Λίλι Τέιλορ, Σάμιουελ Στράικ, Βανέσα Γκρας, κ.α.

Το φιλμ γυρίστηκε στην γειτονική Βουλγαρία τον Ιούνιο του 2015. Θα προβληθεί σε επιλεγμένες αίθουσες της Βορείου Αμερικής από τις 20 Οκτωβρίου 2017 και μετά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture