Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός λειτουργίας 25 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ:  Εκτός λειτουργίας 25 ασθενοφόρα...

Ατην επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ με αφορμή τις πυρκαγιές αναφέρεται η ΠΟΕΔΗΝ

Τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ και στη Δυτική Ελλάδα αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τον θάνατο ενός 55χρονου άνδρα στο Αθαμάνιο Αρτας, ο οποίος ενώ συμμετείχε σε αγώνα δρόμου έπαθε ανακοπή και δεν υπήρχε στο σημείο ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, αλλά και τις πυρκαγιές που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα τη χώρα. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στα ακινητοποιημένα από βλάβες ασθενοφόρα. Στη Δυτική Ελλάδα, όπως έχει επανειλημμένα αναδείξει το thebest.gr τα μισά σχεδόν είναι εκτός λειτουργίας.

Δυτ.Ελλάδα:Χαλασμένα τα μισά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! - The Best News

ΠΟΕΔΗΝ: Δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας ... - The Best News

Στο εργοστάσιο του Αράξου θα ανατεθεί η συντήρηση - The Best News

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο από 12 έως και 15 Αυγούστου επιχειρούσαν 45-48 ασθενοφόρα πρωί - απόγευμα και μόλις 25-27 τη νύχτα. Την ίδια στιγμή, 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες. Με δεδομένη τη μεγάλη πυρκαγιά σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, η ομοσπονδία τονίζει ότι «σε έκτακτες καταστάσεις, το προσωπικό προσέρχεται μαζικά προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει η υποδομή; Όταν δεν υπάρχουν τα οχήματα για να τεθούν στη διάθεση του αρμόδιου συντονιστικού; Ευτυχώς σε αυτή την πυρκαγιά το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει. Τα λίγα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν άμεσα από την υπάρχουσα δύναμη».

Στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, σε σύνολο 55 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούν μόνον τα 25. Τα διαθέσιμα οχήματα καλύπτουν συνολικά πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας).

Επί τρεις συνεχόμενες ημέρες την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήταν εκτός λειτουργίας 8 από τα 9 ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ Τρικάλων για τις ανάγκες όλου του νομού. «Οι διασώστες αδυνατούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Εργάζονταν εναλλάξ με το μοναδικό όχημα σε κίνηση», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Την 4η ημέρα η διεύθυνση του ΕΚΑΒ Λάρισας έστειλε ένα όχημα για βοήθεια. Και, τέλος, το τετραήμερο 12 έως 15 Αυγούστου, σε σύνολο 10 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας, επιχειρούσαν στην αρχή τέσσερα και μετά τρία ασθενοφόρα.

«Για την μπαχαλοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών αγαθών φταίνε οι ασκούμενες πολιτικές.
Η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες.

Για να επιτύχει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αν και υποτίθεται εφαρμόζει παράλληλο πρόγραμμα και να συντηρεί ταυτόχρονα το πελατειακό κράτος, εγκατέλειψε στην τύχη τους τις υποδομές και τον εξοπλισμό του Κοινωνικού Κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποδομές και εξοπλισμός που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, την ασφάλειά τους, την προστασία των περιουσιών τους, την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being