Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΧΑΜΗΛΗ" ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΗΠΑ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΠΥΡΓΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΙΝΤΡΙΣ ΕΛΜΠΑ

"ΧΑΜΗΛΗ" ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΗΠΑ ΚΙ ΕΛΛΑ...

Προβάλλεται και στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε

Μπορεί να είναι Αύγουστος, οι περισσότεροι σε διακοπές και γενικά ολοένα και λιγότεροι να επιλέγουν κλειστές αίθουσες για κάποια ταινία (παρότι ο κλιματισμός είναι απόλαυση τις μέρες αυτές) εν τούτοις το φιλμ που έκανε πρεμιέρα από την Feelgood, ταυτόχρονα μάλιστα με τις ΗΠΑ, «O Μαύρος Πύργος – The Dark Tower» τα πήγε δεδομένων των συνθηκών μία χαρά.

Βγήκε σε 62 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται από την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon), και το τετραήμερο της πρεμιέρας του 3-6/8, έκοψε κοντά στα 12.500 εισιτήρια. Και στην Πάτρα, είδαμε σινεφίλ που έσπευσαν να δουν το φιλμ φαντασίας σε σκηνοθεσία του 45χρονου Δανού Νικολάι Αρσέλ, το οποίο συνδυάζει κόσμους φαντασίας με την σύγχρονη Νέα Υόρκη, μ’ έναν καταπληκτικό Ίντρις Έλμπα να κλέβει τις εντυπώσεις και να παίρνει επάνω του σχεδόν την ταινία, όπως έγραψαν και κριτικοί στο εξωτερικό, ένα σενάριο από βιβλία του μετρ του τρόμου και της φαντασίας Στίβεν Κινγκ και έναν ταλαντούχο πιτσιρικά, τον Τομ Τέιλορ.

Από την άλλη ο Μάθιου Μακόναχι στο ρόλο του κακού που σκοτώνει μ’ ένα νεύμα τον άλλο και θέλει να γκρεμίσει τον Μαύρο Πύργο που ουσιαστικά κρατά τα θεμέλια του πλανήτη Γη, μας φάνηκε κάπως ανεπαρκής και σαν να ήθελε εδώ απλά να εξαργυρώσει τη φήμη του Όσκαρ που κατέκτησε προ τριετίας.

Το φιλμ που έχει και ωραία οπτικά εφέ, ψιλοάρεσε και στις ΗΠΑ όπου το 3ήμερο 4-6 Αυγούστου 2017 έπιασε πρωτιά στο box office, με σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, όσα δηλαδή αναμενόταν. Ωστόσο τα νούμερα αυτού του σαββατοκύριακου θεωρήθηκαν τα χαμηλότερα του φετινού καλοκαιριού στις ΗΠΑ.

Βέβαια σε άρθρο του, το forbes.com αναφέρει ότι η ταινία της Sony “The Dark Tower” ξεκίνησε μάλλον απογοητευτικά με 19.5 εκατομμύρια δολάρια (συν άλλα 8 από τον υπόλοιπο κόσμο), γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση το πλάνο για δημιουργία ενός νέου κινηματογραφικού franchise.

*Την ίδια ώρα η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν έφτασε τα 133, 5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ συν άλλα 180 από την προβολή της στον υπόλοιπο κόσμο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture