Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΘΕΑΤΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΘΕΑΤΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΘΕΡΜΑ...

Με Λένα Παπαληγούρα και Αιμίλιο Χειλάκη σε διπλούς ρόλους

Γέμισε σχεδόν το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 κατά την παρουσίαση της παράστασης αρχαίου δράματος «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια άφησε γενικά καλές εντυπώσεις και το κυριότερο ήταν ότι ακούστηκε το αρχαίο κείμενο του Ευριπίδη καθαρά στέλνοντας τα επίκαιρα και σήμερα μηνύματα του στο κοινό. Η μετάφραση ήταν του Γιώργου Μπλάνα. Μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες που ακούγονται, αφορά στους φερέλπιδες ηγέτες της πολιτικής που μόλις ανέβουν στην εξουσία «λουφάζουν».

Από τα πρωτότυπα στοιχεία του έργου και του συγκεκριμένου ανεβάσματος ήταν ότι οι τρεις πρωταγωνιστές Αιμίλιος Χειλάκης, Λένα Παπαληγούρα και Αθηνά Μαξίμου υποδύθηκαν  από δύο ρόλους ο καθένας. Για παράδειγμα η Μαξίμου έκανε την Κλυταιμνήστρα και τον βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο ενώ ο Χειλάκης τον Αγαμέμνονα και τον Αχιλλέα.

Η επιλογή αυτή μπορεί να ήταν ενδιαφέρουσα και να αξιοποιήθηκε σκηνοθετικά, ωστόσο η άποψη μερίδας θεατών ήταν πως θα προτιμούσαν μία πιο κλασική προσέγγιση με διαφορετικούς ηθοποιούς στους άλλους ρόλους.

Η Λένα Παπαληγούρα που επίσης έκανε έναν ακόμη ρόλο, του απεσταλμένου, ήταν εξαιρετική ως Ιφιγένεια, βγάζοντας τόσο την αθωότητα όσο και τον δυναμισμό της ηρωίδας της. Με ωραία «λαλιά», κίνηση και με τα μαλλιά – κοτσιδάκι η Λένα Παπαληγούρα έπλασε μία Ιφιγένεια σαν αερικό και συγκίνησε.

Μία συγκροτημένη στο σύνολο της δουλειά, με ζωντανή παρουσίαση της μουσικής του Σταμάτη Κραουνάκη μέσω ενός ακορντεόν και τον 8μελή χορό καλοδουλεμένο μεν αλλά χωρίς ταυτότητα ως προς την εμφάνιση του. Θα λέγαμε πως θύμιζε ομάδα φοιτητριών που φεύγουν από τη σχολή του πανεπιστημίου για βόλτα.

Πολλοί οι λάτρεις του θεάτρου που έδωσαν το παρών, ανάμεσα τους ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, η θεατρολόγος – κριτικός Χριστίνα Κόκκοτα, ο Θόδωρος Δούρος της Dur ΑΕ με τη σύζυγο του, το μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Μαριάννα Σταματιάδου, κ.α.

Η παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017 του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Στην περιοχή μας θα ξαναπαιχθεί την προσεχή Πέμπτη 6 Ιουλίου στο γειτονικό Αγρίνιο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture