Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας κατά ΠΟΕΔΗΝ: Είναι βολεμένοι συνδικαλιστές που «είχαν μάθει να συνδιοικούν και στις ρεμούλες»

Τσίπρας κατά ΠΟΕΔΗΝ: Είναι βολεμένοι συν...

Στο υπουργείο Υγείας ο πρωθυπουργός

Εθνικός είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και η επούλωση των πληγών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο υπουργείο Υγείας το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα και υπογράμμισε πως αυτοί που θα ωφεληθούν πρώτοι, στην φάση της μετάβασης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, θα είναι αυτοί που επλήγησαν περισσότερο κατά την διάρκεια της κρίσης.

«Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, είναι στόχος ζωτικής σημασίας», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας, ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.

«Πρόκειται για έναν τιτάνιο αγώνα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που παρά το ότι ήδη έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, δεν είναι εφικτό να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, που -όπως είπε- αφορούν τη γνωστή υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη χρεοκοπία και την εκχώρηση του Ντυνάν, τις εκτεταμένες δωροδοκίες από την Novartis.

«Οι υποθέσεις αυτές ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ελληνικό δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Είναι πράγματι μεγάλη η ντροπή που αισθάνεται κανείς παρακολουθώντας αυτές τις αποκαλύψεις από τη πορεία της εξεταστικής. Αποκαλύψεις που φανερώνουν τη φτήνια και τον ευτελισμό ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που είχε μετατρέψει τη δημόσια υγεία σε πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Ένα πολιτικό σύστημα που την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, να τρέφει αργόμισθους, να χρηματοδοτεί δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες, ακόμη και να

«Μιλάμε για τον απόλυτο ευτελισμό και την απόλυτη αναξιοπρέπεια, αλλά αυτή ήταν η πραγματικότητα στο χώρο της υγείας για πάρα πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για πάρτι για λίγους και εκλεχτούς στη πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου.

«Και τώρα που η αυτά βγαίνουν στη δημοσιότητα, κάποιοι θέλουν πάση θυσία να κρατηθούν στο συρτάρι, και είμαστε βέβαιοι ότι και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον για να το πετύχουν, όπως οι επιθέσεις, η δολοφονία χαρακτήρων, η συσκότιση και σιγή ασυρμάτου από τα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης.

Αδίκως κουράζονται. Όλα θα έρθουν στο φως. Όλες οι ευθύνες θα καταλογιστούν. Γιατί για εμάς αυτό είναι πρωτίστως ζήτημα τεράστιας ηθικής σημασίας, απέναντι σε μια κοινωνία, που έχει σηκώσει με θυσίες και αίμα το βάρος της κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, που κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο μπαλκόνι ορόφου του απέναντι κτιρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «βολεμένους συνδικαλιστές» που «είχαν μάθει να συνδιοικούν και στις ρεμούλες», και προσέθεσε ότι στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν δεν συμμετέχουν παρά μόνο ένα 4%, έως 5% εργαζομένων στο σύστημα Υγείας.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε «ην καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στις υπηρεσίες Υγείας ενισχύοντας παράλληλα με πόρους και προσωπικό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με πόρους και προσωπικό και την αντιμετώπιση των φαινομένων σπατάλης και διαφθοράς στο φάρμακο και στις προμήθειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις