Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανοίγει ο δρόμος για προκήρυξη διευθυντών στα "ακέφαλα" ΔΗΠΕΘΕ, ανάμεσά τους και της Πάτρας - Και με απολυτήριο γυμνασίου πλέον οι διευθυντές!

Ανοίγει ο δρόμος για προκήρυξη διευθυντώ...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νομοθετική ρύθμιση

Νομοθετική ρύθμιση για τις προσλήψεις καλλιτεχνικών διευθυντών στα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής και γνωστός ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος. Η είδηση που προκύπτει και έχει να κάνει και με την Πάτρα μιας και το εδώ ΔΗΠΕΘΕ ουσιαστικά είναι αυτή τη στιγμή ακέφαλο μετά τη δήλωση του  καλλιτεχνικού διευθυντή Κώστα Καζάκου ότι δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα, είναι όπως ο ίδιος ο κ. Σκουρολιάκος είπε, ότι «ανοίγει ο δρόμος, για την προκήρυξη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών για όσα ΔΗΠΕΘΕ έχουν μείνει ακέφαλα».

Η αλήθεια είναι ότι ενώ το σχετικό αίτημα για την προκήρυξη της θέσης έχει σταλεί αρμοδίως από το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας εδώ και σχεδόν δύο μήνες, η διαδικασία δεν είχε προχωρήσει. Λογικά τώρα όπως εκτιμάται από κύκλους του ΔΗΠΕΘΕ, ανοίγει ο δρόμος και δίνεται το πράσινο φως να τρέξει η όλη διαδικασία προκειμένου να προλάβει το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας να έχει νέο πρόσωπο στην καλλιτεχνική διεύθυνση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα ποικίλα σχόλια προξένησε η διατύπωση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Πιο συγκεκριμένα «την προσήλωση σε όσα ορίζει ο ιδρυτικός νόμος των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ) όσον αφορά στην επιλογή των διευθυντών νομοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων», όπως υπογράμμισε, σε δελτίο Τύπου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος και κατέθεσε όπως προείπαμε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως αναφέρει ο κ. Σκουρολιάκος, «το τελευταίο διάστημα, σε ανάλογες προκηρύξεις, τα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων θέσπιζαν και άλλες προϋποθέσεις, όπως πτυχίο Ανώτατης ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ηλικιακά όρια κ.λ.π. Κριτήρια, δηλαδή, τα οποία ουδέποτε αποτυπώθηκαν ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Παραμένουν τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος, δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση, η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου».

Αυτό όπως ερμηνεύτηκε, σημαίνει ότι κάποιος για να διεκδικήσει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός ΔΗΠΕΘΕ αρκεί να έχει απολυτήριο γυμνασίου καθώς το βασικό κριτήριο θα είναι το ταλέντο και η προσφορά και παρουσία του στο χώρο της τέχνης.

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα εξής για το θέμα: "Δηπεθαίνοντας στα ΔΗΠΕΘΕ!!! Προς γνώσιν αναφέρω ότι επί ΠΑΣΟΚ και Μελίνας είχε διοριστεί τουλάχιστον ένας απόφοιτος δημοτικού σε ΔΗΠΕΘΕ. Το απολυτήριο γυμνασίου είναι λοιπόν πρόοδος!!!".

Να προσθέσουμε ότι ο κ. Σκουρολιάκος έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το διάστημα 1997 – 2007 και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και θέατρο στις σχολές του «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» και «Πέλλου  Κατσέλη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture