Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου στο Πολύεδρο

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Α...

Ο συγγραφέας κατάγεται από την Αμφιλοχία

Ο γνωστός συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου θα έρθει αυτή την Παρασκευή στην Πάτρα. Θα παρουσιαστεί το νέο του βιβλίο «Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια», στον κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου εκδηλώσεων “Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο”.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, στις 20.30 το βράδυ.

Το νέο του βιβλίο του είναι μία συλλογή διηγημάτων, πουκυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Για το βιβλίο που έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 2015, θα μιλήσουν η Αντιγόνη Βλαβιανού, αναπληρώτρια καθηγήτρια στον Ελληνικό Πολιτισμό του ΕΑΠ και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με τον Αντώνη Πολιτίδη στο πιάνο και την Αλεξάνδρα Σιλαϊδή βιολί,  από το Ωδείο Paganini

Ο Ανδρέας Μήτσου κατάγεται από την Aμφιλοχία. Έχει σπουδάσει αγγλική λογοτεχνία, ελληνική φιλολογία και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Έχει εκδώσει εννιά συλλογές διηγημάτων, πέντε μυθιστορήματα και μία νουβέλα. Tο μυθιστόρημά του Tα ανίσχυρα ψεύδη του Oρέστη Xαλκιόπουλου τιμήθηκε το 1996 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

H συλλογή διηγημάτων του Σφήκες απέσπασε το Bραβείο Γραμμάτων Κώστα Ουράνη της Aκαδημίας Aθηνών το 2002. Tο 2007 η νουβέλα του O κύριος Eπισκοπάκης τιμήθηκε με το Bραβείο Aναγνωστών (EKEBI – EPT). Εργάστηκε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση και ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αθήνας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Άντρας μεταιχμιακής ηλικίας εγκαταλείπεται από πολύ νεότερη ερωμένη. Αυτό είναι το μοτίβο που επανέρχεται στα πιο εμβληματικά διηγήματα της συλλογής Η  Εξαίσια Γυναίκα και τα Ψάρια, δίνοντας το στίγμα και τον τόνο. Άντρας σε κρίση λοιπόν, ανίκανος «να διαχειριστεί την απώλεια», όπως του καταλογίζει και η πρώην αγαπημένη του, λίγο πριν τον παρατήσει.  Ο αφηγητής, ίδιος κάθε φορά, μετακινείται από ιστορία σε ιστορία κι από έρωτα σε έρωτα, έντρομος μπροστά στο φάσμα του γήρατος που επίκειται και του χρόνου που φεύγει.

Όπως συνήθως συμβαίνει στη μυθοπλασία του Ανδρέα Μήτσου, το παράδοξο ενοφθαλμίζεται αριστοτεχνικά στην αφήγηση δημιουργώντας μια αλλόκοτη αίσθηση που απογειώνει το αποτέλεσμα, καθώς περιβάλλει πρόσωπα και πράγματα με μια σκοτεινή και μυστηριώδη άλω. Αυτή η εκτροπή από το φυσιολογικό και η περιδίνηση μέσα στο ανοίκειο συμβάλλει σε μια ατμόσφαιρα μοναδική, απολύτως αναγνωρίσιμη στο έργο του συγγραφέα και παρούσα διαχρονικά στα γραπτά του ως σήμα κατατεθέν.

Ένα καταλυτικό γεγονός απορρυθμίζει την πορεία της ιστορίας και την εκτρέπει μακριά από το συνηθισμένο και το προβλέψιμο, ανοίγοντας το δρόμο για εξελίξεις που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί» - Νίκη Κώτσιου, ο αναγνώστης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture