Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απλήρωτοι πάνω από 3.000 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία

Απλήρωτοι πάνω από 3.000 εργαζόμενοι σε ...

Αφορά τους 12μηνίτες

Απλήρωτοι είναι οι  3.150 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν από τις αρχές του έτους μέσω του ΟΑΕΔ, με συμβάσεις 12μηνης διάρκειας , προκειμένου να καλύψουν πάγιες ανάγκες σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας Ωστόσο οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σε κάποιες περιπτώσεις έως και τέσσερις μήνες, ενώ παράλληλα τους οφείλονται οι αμοιβές των νυχτερινών και την Κυριακών – αργιών.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση προέβλεπε δαπάνη 50 εκατ. ευρώ για το 2017 και 16 εκατ. ευρώ για το 2018 για την απασχόλησή τους (για 4.000 μακροχρόνια ανέργους συνολικά). Για το θέμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ την Τρίτη, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αγία Σοφία», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Αν. Συγγρός» και «Οφθαλμιατρείο».


Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, ζητήθηκε να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλονται κι εφεξής να πληρώνονται κάθε μήνα χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ υποστήριξαν ότι τα χρήματα έχουν δοθεί από τον Οργανισμό και δήλωσαν αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας.

Οι συγκεντρωμένοι διεμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Τετάρτη 14 Ιουνίου με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Ήδη το Σωματείο του «Ευαγγελισμού» έχει προκηρύξει για τη συγκεκριμένη μέρα στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) για όλο το επικουρικό προσωπικό.Για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις