Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπαξεβανάκης από Ηλεία: «Η κυβέρνηση δεν κλείνει σχολεία…»

Μπαξεβανάκης από Ηλεία: «Η κυβέρνηση δεν...

Σύσκεψη για το Γυμνάσιο Μυρτιάς

«Η κυβέρνηση δεν κλείνει σχολεία, αλλά για να παραμείνουν πρέπει να τα θέλει και να τα στηρίζει η τοπική κοινωνία…» αυτό το μήνυμα έστειλε από τη Μυρτιά ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.Ο υφυπουργός παρευρέθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η τοπική κοινότητα και ο πρόεδρος  Άγγελος Πίττας, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα της λειτουργίας του Γυμνασίου Μυρτιάς- Σκουροχωρίου.

Ως γνωστόν υπάρχει απόφαση για κατάργηση του συγκεκριμένου σχολείου, ωστόσο είχε γίνει ανάκληση για το σχολικό έτος 2016-2017 και με δεδομένο ότι η χρονιά φτάνει στο τέλος της και αρχίζουν οι εγγραφές για το νέο έτος, υπάρχει έντονη ανησυχία μεταξύ των γονέων και της τοπικής κοινωνίας, αναφορικά με την τύχη του σχολείου, καθώς όλοι επιθυμούν την παραμονή του.

 

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Βέβαια, για να ενισχυθεί αυτή η θέση και το αίτημα δεν θα πρέπει να φυλλοροεί το σχολείο από μαθητές, γι’ αυτό και ο κ. Μπαξεβανάκης εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της στήριξης του σχολείου από την τοπική κοινωνία.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν κλείνει σχολεία. Αυτή είναι η πρώτη σταθερά, αλλά υπάρχει και μία δεύτερη και πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και να είμαστε όλοι ειλικρινείς. Το σχολείο για να υπάρχει πρέπει να το θέλει η τοπική κοινωνία. Εάν δεν το θέλει, όσα διοικητικά μέτρα και να πάρεις δεν θα μπορέσει να στηριχθεί. Όταν ο καθένας αναζητά τρόπους για να πάρει το παιδί τους, δεν μπορείς να λύσεις το θέμα με διοικητικούς τρόπους. Άρα, ένα μερίδιο ευθύνης ανήκει στο Υπουργείο και ένα μερίδιο ευθύνης ανήκει στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Μπαξεβανάκης και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Πέρυσι έγινε μεγάλη προσπάθεια το σχολείο να μείνει και να λειτουργήσει παρ’ ότι οι αρχικές σκέψεις ήταν διαφορετικές. Το σχολείο λειτούργησε όμως με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι ο αριθμός των μαθητών δεν ήταν αυτός που περιμέναμε ή θέλαμε. Άρα, όλοι μας πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά εάν θέλουμε να μείνει το σχολείο. Εάν θέλουμε να μείνει το σχολείο, θα μείνει, αυτό λέει και το Υπουργείο».

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν πολλές απόψεις, ενώ πολλοί γονείς έχουν εκφράσει, και εξέφρασαν και χθες, την θέση ότι το πρόβλημα μείωσης του μαθητικού δυναμικού ξεκινά από το γεγονός ότι δεν εγγράφονται σε αυτό όλοι οι μαθητές που αποφοιτούν από το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου.

Άποψη την οποία αντέκρουσαν και η διευθύντρια του δημοτικού αλλά και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Παναγιώτης Ζεύλας, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη σύσκεψη.

Ξεκαθαρίστηκε λοιπόν ότι στο δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου φοιτούν παιδιά από διάφορες περιοχές (όπως Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά, Κατάκολο, Βούναργο, Άγιος Ιωάννης), κατά συνέπεια είναι εύλογο οι μαθητές που διαμένουν πολύ κοντά στον Πύργο να εγγράφονται στα Γυμνάσια του Πύργου. Τέθηκε δε και το θέμα της έλλειψης συγκοινωνίας για τη μεταφορά αυτών των παιδιών στη Μυρτιά.

Ο κ. Ζεύλας δε ξεκαθάρισε ότι η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα και υπάρχει στήριξη στα περιφερειακά σχολεία τα οποία είναι πλήρως στελεχωμένα και τόνισε ότι η λύση για το Γυμνάσιο της Μυρτιάς είναι να γίνει ένα ελκυστικό σχολείο.

 

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, που είναι να παραμείνει ανοιχτό το σχολείο, μετέφερε ο πρόεδρός του  Δημήτρης Μεσσαλάς, ο οποίος επεσήμανε ότι εφόσον είναι πρόθεση του Υπουργείου να λειτουργήσει το σχολείο και εάν το θέλει και η τοπική κοινωνία, θα το στηρίξουν όλοι.

Ισχυρό μήνυμα, ότι το Γυμνάσιο δεν καταργείται και θα είναι μία μόνιμη σχολική δομή, ζήτησε να βγει από τη σύσκεψη ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος. Από την πλευρά της η επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και μέλος της ΕΛΜΕ Άβα Βαγγελάτου, επισήμανε ότι «για να γίνει ελκυστικό ένα σχολείο θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και να δαπανώνται χρήματα από την κυβέρνηση»

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Σκουροχωρίου, Κώστας Γύφτος και Αγίου Ηλία Θεόδωρος Πήττας, ο   διευθυντής του Γυμνασίου Μυρτιάς- Σκουροχωρίου Γιώργος Τσίτσος, γονείς και κάτοικοι του χωριού.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις