Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Προγραμματίστηκε μία επιπλέον παράσταση του έργου "Οι 12 Ένορκοι" λόγω της αυξημένης κίνησης

Πάτρα: Προγραμματίστηκε μία επιπλέον παρ...

Για το Σάββατο στις 19.00 -Τον ένορκο ν.4 ενσαρκώνει ο γνωστός ηθοποιός Β. Παλαιολόγος

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Πατρινών για την θεατρική παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» του Reginald Rose σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη που ήδη έχει φτάσει στον 3ο χρόνο παρουσίασης της.

Η πρώτη παράσταση ήταν απόψε Παρασκευή 5/5 στις 21.30 στην κεντρική σκηνή του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη και ακολουθούν δύο ακόμα, το Σάββατο 6/5 στις 21.30 και την Κυριακή 7/5/2017 στις 18.30.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από την παραγωγή και όπως είπε και ο Ηλείος στην καταγωγή ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος, εκ των πρωταγωνιστών του έργου, λόγω της αυξημένης κίνησης θα προγραμματιστεί και επιπλέον παράσταση. Πράγματι λόγω των 2 sold out παραστάσεων, προστέθηκε 1 ακόμη για το Σάββατο 6/5/2017 το απόγευμα, στις 19.00.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το ταμείο στο Πάνθεον (τηλ. 2610 325 778) για να ενημερωθεί για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ (πόρτα) και 12 ευρώ (μαθητές-φοιτητές-άνεργοι).

Ώρες λειτουργίας του ταμείου: 10.00-13.00 & 17.00-21.00.

Οι 12 Ένορκοι είναι αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους.

Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά… μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!

Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12;

Η A PRIORI παρουσιάζει λοιπόν για 3η χρονιά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της έβδομης τέχνης, το έργο “12 Angry Men” του Reginald Rose (που είχε γίνει και ταινία προ 60 ετών από τον σπουδαίο Σίντνει Λιούμετ με τον Χένρι Φόντα) που εκτυλίσσεται σε μια αίθουσα ενόρκων.

Η παράσταση έχει αποσπάσει 4 βραβεία κοινού και εξαιρετικές κριτικές. Το θέατρο Πάνθεον μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο και θέτει το κοινό στη δύσκολη θέση του 13ου ενόρκου!

Ο Βασίλης Παλαιολόγος, γνωστός και αγαπητός στο κοινό τόσο από την συμμετοχή του παλιότερα στο δημοφιλές σήριαλ του Mega, «Δύο Ξένοι» όσο και από την μετέπειτα πορεία του (στην Πάτρα και στο Πάνθεον έχει ξαναέρθει και έχει παίξει μαζί με την Άννα Βαγενά στην παράσταση «Το Γάλα» καθώς και με το έργο «Η Άλωση της Κωνσταντίας πάλι με την Άννα Βαγενά και την Ελένη Γερασιμίδου), μιλώντας στο Ioniantv και στον τοπικό Τύπο (εφημερίδες Πελοπόννησος και Γνώμη) ανέφερε ότι πρόκειται για μία παράσταση απόλυτα επίκαιρη που περνάει το μήνυμα ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δίκαιο και στο νόμο.

Το ιδιαίτερο στοιχείο της παράστασης όπου ο Βασίλης Παλαιολόγος κάνει τον 4ο ένορκο, έναν ορθολογιστή χρηματιστή, είναι ότι στο τέλος υπάρχει απόφαση αλλά συνεχίζει να πλανάται το ερώτημα κατά πόσο αυτή η απόφαση είναι ορθή ή όχι.

Επίσης οι θεατές, το κοινό όπως τόνισε ο κ. Παλαιολόγος καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου αισθάνονται την ανάγκη να παρέμβουν και να πουν τη γνώμη τους.

Υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. Δώδεκα (12) ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις -δυστυχώς διαχρονικές- προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας.

Οι 12 άντρες κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

Τέλος να πούμε ότι η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι 12 ένορκοι είναι οι ηθοποιοί:

Χριστόδουλος Στυλιανού, Παντελής Παπαδόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ορέστης Τρίκας.

Συμμετέχει: Αλέξης Σταυριανός

Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή.

Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα).

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture