Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ; ΤΑ «MUST SEE» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΖΑΜΑΡΓΙΑ, ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ, ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ; ΤΑ «MUST SEE» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ανοιξη στην Πειραματική Σκηνή

Σας αρέσουν τα ταξιδάκια στην πρωτεύουσα ως εραστές της progressive κουίντας;  Με σκηνοθέτες ιδιαίτερης «οπτικής» και καλλιτεχνικής ιδιοσυγκρασίας συνεργάζεται το Εθνικό Θέατρο τη σαιζόν που διανύουμε κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των πιο «ανήσυχων» καλλιτεχνικά θεατρόφιλων. Σας παρουσιάζουμε τρεις παραστάσεις πολυαναμενόμενες ήδη. «Ελπίζουμε να ενοχλήσει με όλες τις έννοιες την πραγματικότητα», έχει αναφέρει για την Πειραματική Σκηνή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός. Πολωνική ιστορία, μιούζικαλ περί εφήμερης μόδας και ελληνική κοινωνία της πολυκατοικίας εν όψει.

 

Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ

«Η τάξη μας», του Ταντέους  Σλομποντζιάνεκ, ένα σπουδαίο πολωνικό έργο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Τζαμαργιά, ενώ την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μαραμής, ο οποίος εμπνεύστηκε από την πολωνική και εβραϊκή μουσική παράδοση.

Η παράσταση καταγράφει πώς οι ιστορικές συγκυρίες στιγματίζουν τις ζωές, φέρνουν στην επιφάνεια τον «κρυμμένο» μας εαυτό και διαλύουν τους πιο ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς. Το έργο βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφορά στα γεγονότα της πόλης Γιεντβάμπνε στην Πολωνία, όταν κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και υπό την γερμανική κατοχή, οι Εβραίοι κάτοικοι της πόλης δολοφονήθηκαν από τους Καθολικούς συντοπίτες τους. Παίζουν Γαλανάκης Κώστας, Κωνσταντίνου Καίτη, Μαυρόπουλος Αλέξανδρος, Νταλιάνης Γιάννης, Οικονομίδου Ράνια, Παναγιωτίδης Άλκης, Πάνου Θέμης, Πυρπασόπουλος Γιώργος κ.α.

Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού της Αγ. Κωνσταντίνου από 27/4

 

ΟΠΕΡΕΤΤΑ

Με σκηνοθέτη το Νίκο Καραθάνο ανεβαίνει η πολιτική σάτιρα και ρετροσπεκτίβα του 20ου αιώνα του πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκόμπροβιτς σε μορφή μουσικού θεάματος. Ο κόμης Αρισταίος σχεδιάζει να αποπλανήσει την όμορφη Αλμπερτίνα. Η επιτυχία του σχεδίου του είναι η αρχή μιας αλληλουχίας απροσδόκητων και εξωφρενικών γεγονότων, όπου συνυπάρχουν η μόδα με την επανάσταση και αντιμάχονται η διαφθορά του ενδύματος με την αθωότητα της γύμνιας. Παίζουν: Χάρης Ανδριανός, Βασιλική Δρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Νίκος Καραθάνος, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νάντια Κοντογεώργη, Κώστας Κορωναίος, Νίκος Λεκάκης, Κώστας Μπερικόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Χάρης Φραγκούλης, Λυδία Φωτοπούλου κ.α

Από 3/5 στο Ρέξ της Πανεπιστημίου– Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

 

ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΙ REΞ

Με πρωταγωνίστρια την ίδια την προκλητική συγγραφέα- σκηνοθέτιδα Λένα Κιτσοπούλου και τους ηθοποιούς  Εμιλι Κολιανδρή, Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, η παράσταση αναφέρεται σε μια σύγχρονη κοινωνία τεράτων. «Το έργο αυτό θα θελήσει να γιορτάσει την τεράστια ανάγκη μας για επικοινωνία  μέσα από την οδό της ανικανότητας μας για αυτήν» αναφέρεται στην επίσημη προαναγγελία. «Το ανθρώπινο τέρας θα χωρέσει τελικά μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα κι ας εξέχει η ουρά του λίγο έξω από την πόρτα. Κι ας προσπαθεί το τεράστιο κεφάλι του να πάρει μια ανάσα έξω από το παράθυρο της πολυκατοικίας του.»

Από 11/5 από την Πειραματική Σκηνή στο Ρεξ – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View