Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πέντε επιστημονικοί λόγοι για να κάνετε συχνότερα σεξ

Πέντε επιστημονικοί λόγοι για να κάνετε ...

Οφέλη και ευχαρίστηση

Το σεξ πέρα απόμερικές στιγμές έντονης ευχαρίστησης, αποτελεί και το καλύτερο φάρμακο για τη ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία. Έχει γραφτεί πληθώρα επιστημονικών άρθρων για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει μία ενεργή σεξουαλική ζωή και εμείς σας δίνουμε άλλους 5 λόγους για να κάνετε πιο συχνή την επίσκεψή σας στην κρεβατοκάμαρά σας.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν έχουμε μία ενεργή σεξουαλική ζωή;

Αποκτάμε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα

Το σεξ που γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα μας αντισωμάτων μας, μέχρι και 30%, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσυλβάνια. Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα για την προστασία από κρυολογήματα και γρίπη.

Βελτιώνει την καλή υγεία της καρδιάς

Η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς, η οποία κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Οι άνδρες που στα 50 τους χρόνια κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν κατά 45% τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, σύμφωνα με ειδικούς των New England Research Institutes στη Μασαχουσέτη.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μια μελέτη από το Michigan State University διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 57 και 85 ετών, οι οποίες εξακολουθούν να απολαμβάνουν το σεξ έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Προσφέρει φυσική ανακούφιση από πόνους

Οι πάσχοντες από ημικρανία αναφέρουν ότι ένιωσαν μία βελτίωση στον πόνο κατά 60% έπειτα από μία ενεργή σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Munster της Γερμανίας. Το σεξ βοηθά στην απελευθέρωση των «νιώθω καλά» ορμονών που ονομάζονται ενδορφίνες και ανακουφίζουν τον πόνο.

Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη

Ειδικοί από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου του Maryland αναφέρουν ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα έχουν κατά το ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο από αυτούς που εκσπερματώνουν μόνο τέσσερις έως επτά φορές. Η συχνή εκσπερμάτωση μπορεί να βοηθήσει τον προστάτη να καθαρίσει από καρκινογόνες ουσίες ή μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των ιζημάτων ασβεστίου, τα οποία συνδέονται με τον καρκίνο του προστάτη.

http://www.healthweb.gr/2017/04/pente-epistimoniki-logi-gia-na-kanete-sychnotera-sex/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being