Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Η OPTIONSNET παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Η OPTIONSNET παρέχει καινοτόμες λύσεις σ...

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

Η OPTIONSNET είναι μια Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής με έδρα τη πόλη της Πάτρας, η οποία αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους Τεχνολογικούς κόμβους στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό να παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), και όραμα να αποτελέσει μέρος της ανερχόμενης Ψηφιακής Οικονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συνεργασία της OPTIONSNET με σημαντικά Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια αλλά και μεγάλες εταιρείες Πληροφορικής είχε σαν αποτέλεσμα τη συμμετοχή της σε σημαντικό αριθμό Εθνικών και Ευρωπαϊκών έργων Πληροφορικής, σε διάφορους παραγωγικούς τομείς (αγροδιατροφή, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, βιομετρική τεχνολογία, ναυτιλία, κλπ.).

Τα τελευταία τέσσερα έτη η OPTIONSNET εστίασε στρατηγικά στο τομέα της ναυτιλίας και των εξειδικευμένων συστημάτων θαλάσσιων τεχνολογιών. Η συμμετοχή της σε βραβευμένα έργα Έρευνας και Ανάπτυξης όπως το έργο FP7-LYNCEUS (People Localization for Save Ship Evacuation During Emergency), το H2020-LYNCEUS2MARKET και το έργο FP7-FIPPP ‘frontierCities’-SAMMY, οδήγησε στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της στο σχεδιασμό, υλοποίηση και ολοκλήρωση τεχνολογικών λύσεων που περιλαμβάνουν λογισμικά συστήματα, εφαρμογές αλλά και υποδομές βασισμένες στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), οι οποίες είναι ειδικά προσαρμοσμένες στο απαιτητικό περιβάλλον της ναυτιλίας και της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr