Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Δυναμική παρουσία και αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στην έκθεση Patras Iq 2017

Δυναμική παρουσία και αποτελέσματα από τ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εποικοδομητική και δυναμική ήταν η παρουσία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πάτρας με περίπτερο στην έκθεση Patras Iq, που πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017.

Το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό φυσικής αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου παρουσίασε στους επισκέπτες το ερευνητικό του πρόγραμμα Erasmus+/Sport στο οποίο είναι συντονιστής και συνεργάζονται μαζί του οκτώ Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και φορείς, για το διάστημα 2017-2019, και αφορά σε οδηγούς εκγύμνασης για άτομα ηλικίας 18-30 ετών, με ειδικές ικανότητες και ανάγκες.

Επίσης αναδείχτηκαν τα συμπεράσματα για την αξία της παράλληλης εφαρμογής της άσκησης και της διατροφής για όλες τις ηλικίες, τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού και πρωταθλητισμού για φοιτητές και φοιτήτριες, οι αθλητικές του υποδομές, η ανάπτυξη των αθλητικών ακαδημιών και τα προγραμμάτων εκγύμνασης ενηλίκων για την Πανεπιστημιακή κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης εκτός από ενημέρωση, προτάσεις συνεργασίας και εγγραφές, γινόντουσαν μετρήσεις από τους καθηγητές φυσικής αγωγής σε όλους τους επισκέπτες που αφορούσαν στο Δείκτη Μάζας Σώματος (B.M.I.)  του καθενός. Μετρήθηκαν πάνω από 270 άτομα τα οποία λάμβαναν συγκεκριμένες συμβουλές για άσκηση και για διατροφή τόσο για τη διατήρηση όσο και για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Προβάλλονταν ταυτόχρονα με έντυπο και ψηφιακό τρόπο οι δράσεις μαζικού αθλητισμού (ποδηλατοδρομίες, ημέρες αθλητισμού, φοιτητικά πρωταθλήματα, κ.λ.π), καθώς και τα καθημερινά προγράμματα εκγύμνασης (κολύμβηση, αντισφαίριση, ποδηλασία, Aqua aerobic, fitness programms, χορός, κ.λ.π).

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτή την περίοδο κατασκευάζονται νέα γήπεδα αντισφαίρισης στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ολοκληρώνονται οι φάσεις των ομίλων στο φοιτητικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, προετοιμάζεται η μεγάλη ποδηλατική βόλτα για το Μάιο 2017 με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ποδηλατών, οργανώνονται πολιτιστικές δράσεις και η συμμετοχή προπονητών και αθλητών στην παγκόσμια αθλητική φοιτητική Πανεπιστημιάδα στην Taipei τον Αύγουστο του 2017.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού αναπλ. Καθηγητής κ. Απόστολος Βανταράκης, ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κ. Άρης Αγγελόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη Ε.Ε.Π. φυσικής αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Βασιλείου Νίκος, Πολυδωρόπουλος Αλέκος και Μικρώνης Γρηγόρης, τόνισαν πως σκοπός του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου είναι η έρευνα, η προπονητική, ο μαζικός αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός τόσο για τη φοιτητική κοινότητα όσο και για την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο στα τοπικά όρια αλλά πλέον σε διεθνή κλίμακα, με στόχο αρκετά επιστημονικά συμπεράσματα και ποιότητα στην παροχή αθλητικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr