Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Γιατρός στο Χωριό" η τελευταία προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης

Πάτρα: "Γιατρός στο Χωριό" η τ...

Την Δευτέρα 3 Απριλίου

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική χρονιά, η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλει  την τελευταία ταινία της περιόδου 2016-17, που είναι πάντα την τελευταία Δευτέρα πριν από το Πάσχα, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα συγκεκριμένα.

Οι προβολές γίνονται στα odeon cinema στη Βέσο Μάρε τις εξής ώρες:

18.00, 20.15 και 22.30

Η ταινία της Δευτέρας 3.4.2017 «Γιατρός στο χωριό», είναι μια όμορφη, συγκινητική  ιστορία πάνω στη μοναξιά και τους ήρωες της καθημερινότητας. Στον ρόλο του γιατρού βρίσκουμε τον François Cluzet τον οποίο γνωρίσαμε από την επιτυχημένη ταινία οι Άθικτοι. Ενώ στο ρόλο της αποφασιστικής και δυναμικής Nathalie είναι η Marianne Denicourt. Μαζί συνθέτουν ένα δυναμικό κινηματογραφικό ζευγάρι που ανάλογα τις διάφορες περιπτώσεις ασθενών που συναντούν, ξεδιπλώνουν και μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα τους και φυσικά στηρίζουν όλη την ταινία. Παίζουν ένα υποδόριο ερωτικό παιχνίδι, που περισσότερο κυοφορείται παρά εκδηλώνεται.

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ -  MEDECIN DE CAMPAGNE

 

Σκηνοθεσία: Τομά Λιλτί

Σενάριο: Thomas Lilti, Baya Kasmi, Khalladi Shérazade
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλουζέ, Μαριάν Ντενικούρ Christophe Odent,  Patrick Descamps, Guy Faucher, Margaux Fabre.
Χώρα: Γαλλία  (Έγχρωμη)

Διάρκεια: 102΄

Σε αυτό το χωριό όλοι μπορούν να βασιστούν στον Ζαν Πιερ. Ο Ζαν Πιερ ειναι ο γιατρός που βρισκεται πάντα εκεί, να τους ακροαστεί, να τους παρηγορήσει, να τους θεραπευσει 24 ώρες το 24ώρο. Όμως, μία επίσκεψή του στο νοσοκομείο αποκαλύπτει ότι τώρα είναι εκείνος που χρειάζεται περίθαλψη. Η Ναταλί αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή του να τον αντικαταστήσει. Είναι αναντικατάστατος;

Όλοι οι κάτοικοι του απομακρυσμένου χωριού μπορούν να υπολογίζουν στον Jean-Pierre, τον γιατρό που τους φροντίζει και τους καθησυχάζει μέρα-νύχτα καθώς βρίσκεται σε υπηρεσία εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

Όμως μαθαίνει ότι έχει καρκίνο στους πνεύμονες και πρέπει να λάβει την ανάλογη θεραπεία και φυσικά να μειώσει τους ρυθμούς της δουλειάς του. Έτσι, λοιπόν, φτάνει στο χωριό για να τον βοηθήσει και να τον αντικαταστήσει η Nathalie μια πρώην νοσοκόμα και νυν νέα γιατρός.

 

Ο σκηνοθέτης Thomas Lilti του Médecin de campagne ήταν γιατρός πριν καταπιαστεί με τις ταινίες. Αγγίζει ένα θέμα το οποίο γνωρίζει. Ο γιατρός στην επαρχία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα για την εκάστοτε τοπική κοινωνία. Φυσικά όπως και σε πολλές άλλες χώρες, έτσι και στη Γαλλία υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ελλείψεις, μεγάλες αποστάσεις, μπέρδεμα στην δικαιοδοσία και πολλά ακόμα που ο σκηνοθέτης φαίνεται να γνωρίζει καλά.

Στον ρόλο του γιατρού βρίσκουμε τον François Cluzet τον οποίο γνωρίσαμε από την επιτυχημένη ταινία οι Άθικτοι. Ενώ στο ρόλο της αποφασιστικής και δυναμικής Nathalie είναι η Marianne Denicourt. Μαζί συνθέτουν ένα δυναμικό κινηματογραφικό ζευγάρι που ανάλογα τις διάφορες περιπτώσεις ασθενών που συναντούν και τα εκάστοτε έκτατα περιστατικά που συμβαίνουν, ξεδιπλώνουν και μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα τους και φυσικά στηρίζουν όλη την ταινία.

Το Médecin de campagne είναι ίσως παραπάνω δραματικό ορισμένες φορές αλλά δεν παύει να είναι μια όμορφη ιστορία πάνω στην μοναξιά και τους ήρωες της καθημερινότητας.

 

Thomas Lilti

Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος και γιατρός.

Φιλμογραφία

2016 Médecin de campagne, 2014 Hippocrate, 2007 Les yeux bandés, 2003 Roue libre (Short), 2002 Après l'enfance (Short), 1999 Quelques heures en hiver (Short).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture