Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Συμμαχία φορέων και Εθνικής Τράπεζας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Πάτρα: Συμμαχία φορέων και Εθνικής Τράπε...
Βγενόπουλος Φάνης

Ευκαιρίες για την ανάπτυξη

Η ενθάρρυνσης και ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας από την Πολιτεία, τους επιστημονικούς φορείς και το τραπεζικό σύστημα, αποτελεί μονόδρομο για την «επόμενη ημέρα» στην Ελλάδα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, η Εθνική Τράπεζα στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή το τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: Match and Develop a Startup που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Πάτρα. Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα NBG Business Seeds, και διεξάγεται στις 10-12 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις του POS4Work στην Πάτρα (Δ. Γούναρη 69, 1ος όροφος).

Στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Ανοικτό Πανεπιστήμιο), του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Επιστημονικού Πάρκου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Οικοδεσπότης» της εκδήλωσης ήταν ο Περιφερειακός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας της Εθνικής Τράπεζας Χρήστος Ασημακόπουλος, ο οποίος περιγράφοντας γιατί ανέλαβε την πρωτοβουλία η Τράπεζα, τόνισε πως: «Ως χώρος έχουμε τεράστια ευθύνη στήριξης και καθοδήγησης των νέων ανθρώπων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αναφέρθηκε στις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών στον τομέα της απασχόλησης και ζήτησε ενεργοποίηση της Πολιτείας στην κατεύθυνση στήριξης των νέων επιστημόνων και δημιουργίας φιλικού περιβάλλοντος για το επιχειρείν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα διασύνδεσης της έκθεσης καινοτομίας Patras IQ, στη διοργάνωση της οποίας συμμετέχει ενεργά το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε ότι η Περιφέρεια μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει αποτελεί «στρατηγικός σύμμαχος» της προσπάθειας στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Δημοσθένης Πολύζος, υπογράμμισε ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει δημιουργική διέξοδο στους νέους που σήμερα δείχνουν να μην έχουν ελπίδα.

Στο ίδιο μήκος ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου της Πάτρας Βασίλης Αναστασόπουλος, τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης και μεγαλύτερης επικοινωνίας των ερευνητών με τις επιχειρήσεις. Χαιρετισμούς, επίσης, έκαναν ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Συρμακέσης και ο Θεοδωρής Βαγενάς από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ο οποίοι τόνισαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των επιστημονικών φορέων της περιοχής με τους φορείς της αγοράς για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο

Σκοπός του σεμιναρίου, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και τις στρατηγικές που απαιτούνται προκειμένου να επιτύχουν:

•Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη.

•Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions).

•Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).

•Εξειδικευμένα workshops σε θέματα ενδιαφέροντος που τους αφορούν άμεσα όπως: Βusiness Planning και marketing.

•Νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, καθώς επίσης και σε φοιτητές.

Με στόχο την επιτυχία  της διοργάνωσης , η Εθνική Τράπεζα ενώνει τις δυνάμεις της με το Mindspace, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά ιδέες να βγουν από το πανεπιστήμιο. Το "Match & Develop A Startup" και το "Mindspace Challenge - Patras Qualifiers" πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, ώστε οι ομάδες των δύο διοργανώσεων να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των δράσεων των δύο εκδηλώσεων: σεμινάρια σε θέματα ασφάλειας, μάρκετινγκ, analytics, business planning, presentation skills και σε νομικά θέματα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Αμερικάνικη Πρεσβεία, η MKO “The People’s Trust”, το ΜΙΤ Entreprise Forum Greece, καθώς και το Open Coffee Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά