Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Εξειδίκευση στις Μαθησιακές Διαταραχές μέσω της μεθόδου ΙΡΛΕΝ – Πιστοποιήσεις από ΗΠΑ

Εξειδίκευση στις Μαθησιακές Διαταραχές μ...

Θα διεξαχθεί στις 8, 9, 10 & 11 Δεκεμβρίου 2016

Επαγγελματική εξειδίκευση στις Μαθησιακές Διαταραχές μέσω της Μεθόδου Ίρλεν από πιστοποιημένο εκπαιδευτή της μεθόδου από το Διεθνές Ινστιτούτο Ίρλεν (Irlen Institute International HQ USA, LongBeach, California) με εγχειρίδια, εκπαιδευτικό υλικό, όλα τα τεστ προσαρμοσμένα στα Ελληνικά δεδομένα καθώς και μελέτη κλινικών περιπτώσεων από την Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι  το 80 % των πληροφοριών που δεχόμαστε από το περιβάλλον είναι οπτικές πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι  το 80 % των πληροφοριών περνάει από τα μάτια  μας. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που ένα  πρόβλημα οπτικής επεξεργασίας επηρεάζει τη σωστή καταγραφή της πληροφορίας στον εγκέφαλο; Τότε μιλάμε για το σύνδρομο Ίρλεν.

Το σύνδρομο αφορά στο 12 – 14% του γενικού πληθυσμού, πάνω από το 50% των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες σύμφωνα με ολοκληρωμένη παγκόσμια έρευνα. Επιπλέον, το 1/3 των παιδιών που έχουν διαγνωστεί με δυσλεξία ή μαθησιακές δυσκολίες έχουν σε τόσο βαριά μορφή το σύνδρομο, που αρκεί μόνο η αποκατάστασή του για να αντισταθμίσουν τα προβλήματα τους με στρατηγικές και πλέον να μην θεωρούνται δυσλεξικοί ή με κάποια άλλη διαταραχή. Συνεπώς, δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά έχουν διαγνωσθεί λάθος ότι έχουν κάποιο μαθησιακό πρόβλημα.

Η μέθοδος Ίρλεν έχει άμεση εφαρμογή και δίνει νέες αντιλήψεις:

• Στην πρώιμη διάγνωση των οπτικών αντιληπτικών προβλημάτων του παιδιού. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών μπορούμε να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να παρέμβουμε ουσιαστικά δίνοντας λύση.

• Σε προβλήματα μάθησης, ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου(διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν το κείμενο), συγκέντρωσης προσοχής, υπερκινητικότητας.

• Σε ανεξήγητους πονοκεφάλους – ημικρανίες, στομαχόπονους , σύνδρομο χρόνιας κόπωσης που το πρόβλημα εστιάζεται στην φωτοευαισθησία, δίνοντας άμεση και οριστική αντιμετώπιση.

• Σε προβλήματα αντίληψης του βάθους, βοηθώντας τους πάσχοντες να έχουν μία ολοκληρωμένη και ορθή αντίληψη του κόσμου. Υπολογισμός αποστάσεων, οδήγηση, κυλιόμενες σκάλες κ.α.

• Σε άτομα με αυτισμό ή νοητική στέρηση βοηθώντας τους να επεξεργαστούν σωστά το περιβάλλον.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και οπτικούς-οπτομέτρες.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η αναγνώριση και η αποκατάσταση του συνδρόμου ΙΡΛΕΝ σε παιδιά και ενήλικες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο Κύκλος Εκπαίδευσης θα διεξαχθεί στις  8, 9, 10 & 11 Δεκεμβρίου 2016.

Απομένουν λίγες θέσεις συμμετοχής ακόμα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφές καλέστε στο 2610 433 852, κιν. 69722022896986994580 ή επισκεφθείτε τον διαδικτυακό ιστότοπόwww.mpoxatziar.gr .

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος

Λογοθεραπευτής – Ιrlen Diagnostician – Clinic Director -  trainer, S.I  INPP  S. P.

Διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας & Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας

Sensory Integration Therapist

INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

Θεραπευτής Lidcombe(Τραυλισμός προσχολικής ηλικίας – εκπαίδευση γονέων)

Ειδικευμένος στην Αμερική(Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, USA)

Υπεύθυνος Διαγνώσεων Ίρλεν Κύπρου, Ιταλίας & Oμάν(Ην. Αραβικά Εμιράτα) – Εκπαιδευτής Ίρλεν

Πρόγραμμα ΑΒΑ – Pyramid

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being