Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ «ΠΑΕΙ» COOKOOVAYA 8/12- TI MAΣ ΕΙΠΕ ΩΣ GUEST CHEF

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Εξι πιάτα με το μανιτάρι-διαμάντι

Oσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν πως όταν δεν βρίσκεται στο φαρμακείο του στην πλατεία Ολγας, μαγειρεύει. Ο ονομαστός πλέον συμπολίτης φαρμακοποιός και σεφ Γιώργος Κολυρόπουλος ετοιμάζεται για ακόμα ένα «guest» στο κλίμα της γιορτινής περιόδου αξιοποιώντας τη φήμη που τον ακολουθεί μετά από τηλεοπτικές εμφανίσεις και έκτακτα μενού σε πατρινά στέκια, καταστήματα, ακόμα και εκπαιδευτικούς χώρους. Αυτή τη φορά, δίνει ραντεβού με τους συμπολίτες καλοφαγάδες στις 8 Δεκεμβρίου στο Cookoovaya της Ρήγα Φεραίου. To μενού που θα παρουσιάσει έχει βασικό υλικό τη μαύρη τρούφα, δηλαδή τα πιο ακριβά και σπάνια μανιτάρια στον κόσμο, η αξία των οποίων ανταγωνίζεται το χαβιάρι. Η γεύση τους θεωρείται μοναδικά φίνα και η επιρροή τους είναι αφροδισιακή. Ρωτήσαμε το Γιώργο σχετικά, καθώς έχει  στα σκαριά  τα πιο λαχταριστά, ιταλοπρεπή, δημιουργικά πιάτα, που μας «ξεσήκωσαν» πρόωρα.

 

Γιατί διάλεξες να στηρίξεις το μενού στη μαύρη τρούφα;

Αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια και περιζήτητα είδη μανιταριών και χαρακτηρίζεται ως το «μαύρο διαμάντι» της κουζίνας. Με εκλεπτυσμένη γεύση, πλούσιο άρωμα και τιμή… κοσμήματος κάνει θαύματα σε όλα τα πιάτα που συμμετέχει, εκτινάσσοντάς τα γευστικά σε ανώτερα επίπεδα.

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για αυτό το προιόν; Στην Ελλάδα δεν το συναντάμε άλλωστε συχνά στα εστιατόρια.

Η τρούφα, όσο είναι ακόμα φρέσκια, πλένεται και βουρτσίζεται καλά για να φύγει το χώμα που την περιβάλει και είναι έτοιμη για κατανάλωση. Συνήθως το περίβλημά της αφαιρείται γιατί είναι σκληρό, αλλά πολλοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν βράζοντάς το μαζί με τη σάλτσα για να δώσει το άρωμά του. Γενικά, το άρωμα της τρούφας αναδεικνύεται καλύτερα ανάμεσα σε λιπαρές ύλες και σάλτσες. Ταιριάζει τέλεια με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος που μεταδίδουν παντού τη γεύση του, ενώ δεν τα πάει πολύ καλά με τις σάλτσες ντομάτας, μια και η γεύση τους υπερισχύει και «πνίγει» το μοναδικό άρωμα της τρούφας. Ιδανικά, πρέπει να την γευτούμε όταν είναι πολύ φρέσκια γιατί μέρα με τη μέρα χάνει το άρωμα και τη γεύση της. Την διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου τυλιγμένη με απορροφητικό χαρτί ή ύφασμα, ακόμη και σε βαζάκια με ρύζι για να απορροφά την υγρασία, ενώ παράλληλα η τρούφα ποτίζει με το άρωμά της το ρύζι, που γίνεται τέλειο ριζότο.

 

Με ποιο σκεπτικό σχεδίασες το μενού στο Cookoovaya;

Προσπάθησα να συνδυάσω γεύσεις προσιτές στο κόσμο με συνταγές που αναδεικνύουν την γεύση και το άρωμα της τρούφας γιατί είναι το βασικό υλικό.

Επίσης δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει πιάτα που θα ήθελε να γευτεί αλλά δεν έχει την επιλογή να τα δοκιμάσει σε κάποιο πατρινό εστιατόριο

σε προσιτή τιμή. Για όλα μας τα πιάτα τη συγκεκριμένη μέρα το μενού θα κοστίζει 25 ευρώ.

 

Ποιος είναι ο στόχος σου στο εξής; Θα παραδοθείς ποτέ ολοκληρωτικά στην κουζίνα;

Θέλω να μαγειρεύω για τους φίλους μου και όχι μόνο, γιατί μου το ζητάνε καθιημερινά, αλλά και επειδή εμπιστεύονται τις μαγειρικές μου ικανότητες. Για μένα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να δημιουργώ πιάτα που δεν μπορεί ο καθένας να βρει στην Πάτρα αλλά τελικά κατορθώνει να δοκιμάσει από τα χέρια μου. Κάποια στιγμή, όταν αλλάξει λίγο η εικόνα της Ελλάδας και ξεπεράσουμε την κρίση- αν ποτέ βέβαια γίνει αυτό- θα ήθελα  να φτιάξω έναν προσωπικό χώρο στην εστίαση. Ως τώρα υπάρχουν πολλές προτάσεις συνεργασίας με πατρινά εστιατόρια αλλά μπορώ να ανταποκρίνομαι ως guest λόγω της άλλης βασικής μου εργασίας. Είμαι χαρούμενος πάντως που ο κόσμος ανταποκρίνεται πάντα στα μαγειρικά μου event και τους ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό. Όπως μαθαίνω για τη βραδιά της τρούφας έχει κιόλας γεμίσει το εστιατόριο.

 

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

-Σουπα μανιταριων με παρμεζανα, λαδι τρουφας και φρεσκια τρουφα


-Χειροποιητη πιτσα με προσούτο, παρμεζανα,ροκα και φρεσκια τρουφα


-Σαλατα με ντοματινια μαριναρισμενα σε λαδι και balsamico τρουφας,ανθοτυρο και καπαροφυλλα


-Φρεσκα τορτελινι με κρεμα παρμεζανας, λαδι τρουφας flakes φρεσκιας τρουφας και σχοινοπρασο


-Ταλιατα νεαρου μοσχου με πεστο μαυρης τρουφας, πατατες baby, ντοματινια και φρεσκια ροκα


-Νουγκατ απο μους πραλινα με χωμα ντακουαζ, καραμελωμενα φουντουκια, σταγονες κρεμας μιφειγ και σως απο φρουτα του δασους

 

(ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΙΛΕΣΗΣ)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View