Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διαβεβαιώσεις Θεανώς Φωτίου στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές – 18 απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων

Διαβεβαιώσεις Θεανώς Φωτίου στους εργαζό...

Θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους

Διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Οι εργαζόμενοι έκαναν το πρωί πορεία διαμαρτυρίας, καθώς τα πρόγραμμα λήγουν στο τέλος του μήνα.

Στο Δήμο της Πάτρας στις Δομές αυτές απασχολούνται 18 εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ, στο κοινωνικό παντοπωλείο, στα συσσίτια και στις δομές της πρόνοιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Θα ισχύσει η πριμοδότηση με αυξημένη μοριοδότηση λόγω της εμπειρίας τους, των ήδη εργαζομένων σε αυτές τις δομές που θα υποβάλλουν αιτήσεις για νέες προσλήψεις προσωπικού ώστε να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους Δήμους, με όρους ΑΣΕΠ.

Θα αποσταλεί έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού σε όλες τις ΜΚΟ που παρέχουν προσωπικό στις δομές αυτές, ώστε, να καταβάλουν πρωτίστως τις αμοιβές των εργαζομένων από το ποσό της προκαταβολής (80%) που λαμβάνουν από το υπουργείο. Καθώς και για την άμεση καταβολή καθυστερούμενων οφειλών από προηγούμενες περιόδους τις οποίες κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι.

Τέλος, καλούνται λόγω του κατεπείγοντος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να επιταχύνουν στο μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών.»

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις