Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στις 13 Οκτωβρίου στην Ελλάδα η ταινία για το ειδύλλιο των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα

Έρχεται στις 13 Οκτωβρίου στην Ελλάδα η ...

Τίτλος του φιλμ που αναμένεται και στην Πάτρα, είναι «Southside with you – Το Πρώτο Ραντεβού»

Για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο  31χρονος Ρίτσαρντ Ταν – Richard Tanne από το Νιου Τζέρσει, ο οποίος έγραψε και το σενάριο, επέλεξε να αφηγηθεί τη ρομαντική ιστορία του πώς γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν ο μετέπειτα 44ος Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η δικηγόρος Μισέλ Ρόμπινσον.

Ο λόγος για την ταινία «Southside with you – Το Πρώτο Ραντεβού» που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα τον περασμένο Ιανουάριο λαμβάνοντας θετικά σχόλια ενώ στις Αμερικάνικες αίθουσες βγήκε τον περασμένο Αύγουστο με τις εισπράξεις έως τώρα να πλησιάζουν τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

«‘Το Πρώτο Ραντεβού’ αναπόφευκτα αγγίζει φυλετικά ζητήματα, επειδή τα θέματα αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής των Ομπάμα. Ωστόσο, αυτή είναι μία ταινία για την αγάπη, όχι τη φυλή ή την πολιτική. Είναι μία γλυκιά ιστορία αγάπης δύο νέων και έξυπνων ανθρώπων, γεμάτων μεγάλα όνειρα» ανέφερε ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ταν. Η νεαρή ηθοποιός Τίκα Σάμπτερ που υποδύεται τη Μισέλ Ομπάμα τόνισε με τη σειρά της πως «ο καθένας μας μπορεί να ταυτιστεί με την αγάπη. Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ασφάλεια, κάποιον να μας καταλαβαίνει, να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι μαζί του. Και η ταινία το πετυχαίνει αυτό. Ακόμα και αν τη δεις χωρίς ήχο, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία ιστορία πραγματικής αγάπης».

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το πρώτο ραντεβού του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα. Πιο συγκεκριμένα κι όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας Tanweer που θα διανείμει το φιλμ στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 (αναμένεται και στην Πάτρα) το «Πρώτο Ραντεβού» εξιστορεί την περιπετειώδη εκείνη καλοκαιρινή μέρα του 1989, όταν ένας γοητευτικός νεαρός νομικός σύμβουλος, ο Μπαράκ Ομπάμα, στα 28 του χρόνια τότε (στο ρόλο ο Πάρκερ Σόγιερς που φέρνει εμφανισιακά στον Ομπάμα) προσπάθησε να «ρίξει» την 25χρονη νεαρή τότε δικηγόρο Μισέλ Ρόμπινσον (Τίκα Σάμπτερ) κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού που ξεκίνησε από μία έκθεση τέχνης, συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «Do the Right Thing» του μαύρου σκηνοθέτη Σπάικ Λι, και κατέληξε στο πρώτο γλυκό φιλί, έξω από ένα παγωτατζίδικο της αλυσίδας Baskin-Robbins.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο όπως προείπαμε, είναι του ταλαντούχου Ρίτσαρντ Ταν, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, (λέγεται πως την αρχική ιδέα του σεναρίου την πρωτοδούλεψε το 2008) ενώ στην ομάδα παραγωγής είναι και ο διάσημος βραβευμένος με Όσκαρ τραγουδιστής και μουσικός Τζον Λέτζεντ (τιμήθηκε με Όσκαρ Τραγουδιού για την ταινία «Selma»).

Στους ρόλους του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα εμφανίζονται οι Πάρκερ Σόγιερς («Snowden», «Zero Dark Thirty») και Τίκα Σάμπτερ («Ride Along 2», «The Haves and Have Nots»).

Τα γυρίσματα του φιλμ έγιναν τον Ιούλιο του 2015 στο Chicago. Η ταινία διανεμήθηκε από την Miramax και την Roadside Attractions.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture