Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δήμος Πατρέων κι Επιμελητήριο Αχαΐας καταθέτουν πρόταση ώστε τα Παλαιά Σφαγεία να γίνουν μόνιμη... "Καρναβαλούπολη"

Δήμος Πατρέων κι Επιμελητήριο Αχαΐας κατ...

Στο πρόγραμμα Interreg

Τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια συζητείται και ακούγεται έντονα ότι στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων – πρώην Πολιτεία στην Ακτή Δυμαίων, θα μπορούσε κάλλιστα να στηθεί ένα Καρναβαλικό χωριό που λείπει από την πόλη της Πάτρας με μακρά παράδοση στο καρναβάλι και φήμη που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας.

Έτσι μόνο χαμόγελα αισιοδοξίας προξενεί η είδηση ότι ο Δήμος Πατρέων από κοινού με το Επιμελητήριο Αχαΐας και με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχεδιάζουν να καταθέσουν επίσημη πρόταση στο Διακρατικό πρόγραμμα Interreg Ελλάδος – Ιταλίας για την μετατροπή και αξιοποίηση του όμορφου χώρου των Παλαιών Σφαγείων όπου φέτος το καλοκαίρι έγιναν συναυλίες και παραστάσεις σ’ έναν πολυχώρο δραστηριοτήτων και προβολής του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού.

Δήμος και Επιμελητήριο ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση χρηματοδότησης ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για την ανακατασκευή και διαμόρφωση των κτισμάτων και του λοιπού περιβάλλοντος χώρου των Παλαιών Σφαγείων.

Για την αξιοποίηση του χώρου προκειμένου να γίνει ένα ορμητήριο του Πατρινού καρναβαλιού και όχι μόνο καθώς θα μπορεί να στεγάσει ποικίλες ακόμη δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα, ήδη συζητείται η συνεργασία και συμβολή του Δημοτικού θεάτρου της Απουλίας καθώς και του Δήμου Πουτινιάνο που διοργανώνει καρναβαλικές εκδηλώσεις και έχει συνεργασία με την Πάτρα τα τελευταία χρόνια. Αν δεν κάνουμε λάθος καρναβαλική αντιπροσωπεία από την Πάτρα έχει επισκεφθεί την περιοχή κατά το παρελθόν.

Τέλος εφόσον πράγματι χρηματοδοτηθεί το σχέδιο και αξιοποιηθεί ο χώρος προς αυτή την κατεύθυνση τότε πράγματι το Καρναβάλι της Πάτρας θ’ αποκτήσει ένα χώρο σημείο αναφοράς που θα μπορεί να έλκει και τουρίστες το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου εκτός από την αυστηρά καρναβαλική περίοδο. Εξάλλου τα Παλαιά Σφαγεία βρίσκονται και σε προνομιακή θέση ακριβώς μπροστά από το νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture