Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τηλεοπτικές άδειες- Οκτώ οι υποψήφιοι- Ποιοι δίνουν το παρών- Έφτασαν με βαλίτσες οι ενδιαφερόμενοι- ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Τηλεοπτικές άδειες- Οκτώ οι υποψήφιοι- Π...

Σήμερα το πρωί

10.23 Περίπου στις 10:00 την ώρα δηλαδή που ξεκινούσε η πρώτη δημοπρασία, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συνοδευόμενος από τον γγ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. "Ήρθαμε να ενημερωθούμε" είπε ο κ. Παππάς και τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως "θα ενημερωθούμε κι εμείς όπως κι εσείς". Επεσήμανε πάντως πως όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής.

Από την άλλη, άκρως ο Λευτέρης Κρέτσος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, είπε: "θα λάβετε κανονική και ανόθευτη ενημέρωση".

Παρόντες στη διαδικασία είναι οι  Σαββίδης, Μαρινάκης, Κυριακού.Δεν πήγαν Βαρδινογιάννης – Αλαφούζος

 

09.05 Oλοκληρώθηκε η προσέλευση των καναλαρχών ή των εκπροσώπων τους. Τι δήλωσαν:

Από τους πρώτους που προσήλθαν, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA, σε δήλωσή του στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα:«Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές». 

Ακολούθησαν ο Θοδωρής Κυριακού και ο Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1. Ο κ. Λιαρέλλης είχε αρκετές τσάντες μαζί του, ενώ φρόντισε να έχει μαζί του και ειδικό στρώμα ύπνου.

Με το στρώμα του ο Λιαρέλης στο κτίριο της Γ.Γ. Επικοινωνίας - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Ακολούθησε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ακολουθούσε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος, επίσης με βαλίτσες. «Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη Δημοκρατία. Αυτά τα Λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα» δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λάβει χώρα η διαδικασία, ο κ. Κιμπουρόπουλος τόνισε πως δεν αισθάνεται ταπεινωμένος -όχι λόγω των συνθηκών- αλλά επειδή έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά τη συντεταγμένη λειτουργία του Κράτους, την αρχή της πολυφωνίας στην ενημέρωση, τις θέσεις εργασίας που αφορούν το μέλλον ανθρώπων και οικογενειών.
Προσέθεσε ακόμη ότι το «μπούλινγκ» της κυβέρνησης εναντίον των μέσων ενημέρωσης έχει αρχίσει προ πολλού και έκανε λόγο για «ντελίριο προεξόφλησης αποτελεσμάτων» στον διαγωνισμό από κυβερνητικά στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είναι κατανοητή, έχει κρυφά σημεία και ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή δημοπρασία. «Η κυβέρνηση ορίζει τους κανόνες και εμείς ακολουθούμε» σημείωσε.

 

07:55 Έχουν ήδη φτάσει και μπήκαν στο κτίριο οι εκπρόσωποι του STAR, του ΑΝΤ1, του ΣΚΑΙ, του ALPHA  και οι Καλογρίτσας, Μαρινάκης, Σαββίδης. Όλοι κρατούν βαλίτσες με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα καθώς στο κτίριο αναμένεται να μείνουν κλεισμένοι για πάνω από 40 ώρες.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ :Από τις 7 σήμερα το πρωί άρχισαν να φτάνουν οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιρειών που διεκδικούν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Η δημοπρασία γίνεται στο κτίριο της Γ.Γ. Τύπου, υπό αυστηρά μέτρα.Οι αφίξεις γίνονται ανάλογα με τη σειρά που προέκυψε για τον καθένα, μετά από κλήρωση.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών θα παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα αφού απαγορεύεται η επικοινωνία τους με τον «έξω κόσμο» αλλά και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Θα υπάρχει όμως τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούν να αφήσουν μήνυμα εφόσον χρειαστεί.

Καναλάρχες να σου πετύχει…- Ξεκατινιάζονται μεταξύ τους στο παρά πέντε του διαγωνισμού- Κρεσέντο Βερύκιου στον Alpha

Στις 07:10 θα φτάσουν πρώτα οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και μετά οι υπόλοιποι, ανά 10 λεπτά. Οι πρώτοι που έφτασαν, πριν τις 07:00 ήταν οι άνθρωποι της Singular Logic, της εταιρίας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό. Υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετοί από τους υποψήφιους καναλάρχες θα βρεθούν οι ίδιοι στην Καλλιθέα για το διαγωνισμό. Η δημοπράτηση της πρώτης άδειας αναμένεται να ξεκινήσει στις 09:00 αλλά δεν θα ανακοινωθεί τίποτα μέχρι να δοθούν και οι τέσσερις άδειες.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (29.08.2016) μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, έγινε γνωστό πως τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα διεκδικήσουν 8 υποψήφιοι, αφού οι ενστάσεις για την εγγυητική που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα δεν έγιναν δεκτές, αντίθετα αποκλείστηκε η πλευρά Βρυώνη από το κανάλι Epsilon.

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το «Ε» - Δεν έγινε δεκτή από την επιτροπή η εγγυητική επιστολή – Οκτώ οι υποψήφιοι στην αυριανή δημοπρασία

Η εγγυητική του Φίλιππου Βρυώνη, που δόθηκε από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, είχε διάρκεια 36 ημερών και όχι 365 όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, ενώ σύμφωνα με την απόφαση που ανέβηκε στη Διαύγεια ήταν μεταβιβάσιμη, ενώ η απόφαση Παππά προέβλεπε το αντίθετο.

Έτσι, στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ
ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

 

H διαδικασία

 

Οι συνθήκες της διαδικασίας μοιάζουν με Big Brother ενώ το κτίριο της Γ.Γ. είναι αποκλεισμένο από ισχυρή δύναμη, έχουν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες και υπάρχουν ειδικά σκυλιά της αστυνομίας.

Η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία. Εκτιμάται ότι ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς.

Ειδικότερα, κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ.

Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές.

Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις