Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΤΟ ΒΗΜΑGAZINO Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΛΕΝΑ ΔΡΟΣΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

ΣΤΟ ΒΗΜΑGAZINO Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΛΕΝΑ Δ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Κάθε γυναίκα κρύβει μια Λυσιστράτη μέσα της»

Στα τέλη του μήνα (30-31/8) θα παιχθεί στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας η αριστοφανική κωμωδία «Λυσιστράτη», παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, που προκαλεί ήδη πανελλήνιο ενδιαφέρον πρωτίστως λόγω των βασικών συντελεστών της, του πρωτοπόρου σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού και της πρωταγωνίστριας Λένας Κιτσοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, μιας τολμηρής και αιρετικής καλλιτέχνιδας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, τραγουδίστρια ρεμπέτικων) αλλά και των υπολοίπων κυριών του θιάσου. Στο κυριακάτικο ένθετο περιοδικό Bημαgazino πόζαραν με φορέματα σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα και ανάμεσά τους είναι και η βραβευμένη πατρινή ηθοποιός Λένα Δροσάκη (στα κίτρινα).

 

Στο δημοσίευμα η Λένα Κιτσοπούλου αναφέρει για τον Αριστοφάνη: «Σου λέει ότι οι πιθανότητες να σταματήσει η ανθρώπινη βία είναι εξίσου ανύπαρκτες με αυτές που έχει ο άνθρωπος να σταματήσει το φαγητό ή το νερό - στην περίπτωση της Λυσιστράτης, το σεξ. Ο Αριστοφάνης είναι για μένα ένας πολύ σκοτεινός δημιουργός, όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν. Λέει τα πιο τραγικά πράγματα μέσα από τη γραφή της κωμωδίας»

 

Το περιοδικό στη συνέχεια υπογραμμίζει πως η «δική μας» Λένα Δροσάκη είναι κάτοχος του βραβείου Μελίνα Μερκούρη, είναι κορίτσι από την Πάτρα και σταθερή συνεργάτιδα της ομάδας bijoux de kant. Πιστεύει ότι «κάθε γυναίκα κρύβει μια Λυσιστράτη μέσα της, αρκεί να βρει το θάρρος, το σθένος και την αντοχή να τη φανερώσει» και συμφωνεί με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό πως η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο: «Ναι. Η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που μπορεί να εκπέμψει την ελπίδα και να φέρει την αλλαγή». Είναι όντως μαγικό θέατρο η Επίδαυρος ή μας αρέσει να δημιουργούμε μυθολογίες; «Οχι, είναι όντως μαγικό. Αν πάει κανείς στην Επίδαυρο - μόνο τότε - μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτό το μέρος κουβαλάει τον μύθο που του αναλογεί». Οσον αφορά τους κριτικούς θεάτρου: «Εχω παρατηρήσει ότι τώρα πια "βαφτίζονται" κριτικοί θεάτρου άνθρωποι που δεν είναι αυτό το επάγγελμά τους. Και μην ξεχνάμε πως η θεατρική κριτική πρέπει να είναι επάγγελμα, με την έννοια των σπουδών και της πληρότητας γνώσεων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View