Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Θετική εξέλιξη, το το 1,5% των ακαθάριστων εσόδων να επενδύεται σε κινηματογραφικές παραγωγές

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Θετική ε...

Μιλά για την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών και των εταιρειών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

Η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) με ανακοίνωση της, θεωρεί πολύ θετική εξέλιξη και χαιρετίζει την πρόσφατη ανακοίνωση από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της βούλησης για πλήρη και με αναδρομική ισχύ, εφαρμογή του άρθρου 8 του Ν. 3905/2010 σχετικά με την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών και των εταιρειών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να επενδύουν το 1,5% των ακαθάριστων εσόδων ή των ετήσιων ακαθάριστων διαφημιστικών εσόδων τους σε κινηματογραφικές παραγωγές, ανεξαρτήτως της ύπαρξης κερδών ή μη.

Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πρώτα αιτήματα που διατυπώθηκαν από το νέο Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. – Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τόσο στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και στον Υπουργό Επικρατείας, με σχετική επιστολή στις 13/4/2016, μαζί με την πρότασή για διασφάλιση της απόδοσης του 1,5% από τους τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω ποινικής ρήτρας.

Επισημαίνουμε βεβαίως, συνεχίζει η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το παράδοξο που υπάρχει στο γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να πανηγυρίσουμε για την διαφαινόμενη εφαρμογή ενός νόμου ο οποίος έχει ψηφιστεί εδώ και έξι χρόνια. Θεωρούμε λοιπόν ότι έχει ιδιαίτερη σημασία και η συμπληρωματική δέσμευση του Υπουργού ότι στο εξής η τήρηση του συγκεκριμένου νόμου θα παρακολουθείται απαρέγκλιτα, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε μία περίοδο όπου η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή έχει στερηθεί τη βασική πηγή χρηματοδότησής της, τον ειδικό φόρο επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων, η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου παραμένει σταθερή στη διεκδίκηση της επαναφοράς του, ενώ παράλληλα, με αφορμή τις εξαγγελίες του ΥΠΠΟΑ για το θέμα του 1,5%, θα παρακολουθήσει στενά το βαθμό ανταπόκρισης των τηλεοπτικών σταθμών στην τήρηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στον ελληνικό κινηματογράφο.

Η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δεν είναι διατεθειμένη να διαχειριστεί τη φτώχεια, χαρίζοντας τον πλούτο σε οικονομικά συμφέροντα που περιφρονούν τους κανόνες ισονομίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή και ανεργίας χωρίς προηγούμενο για τους εργαζόμενους στον κλάδο, ο ελληνικός κινηματογράφος πρέπει και θα μείνει ζωντανός μέσω της υγιούς λειτουργίας της αγοράς, όχι μόνο ως βαριά βιομηχανία, αλλά και ως τεκμήριο της εποχής του, ως αισθητική και πολιτική πρόταση.

*Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η Μέριλ Στριπ ως η χειρότερη σοπράνο στον κόσμο - Από 16 Ιουνίου η ταινία "Florence: Φάλτσο Σοπράνο" στην Ελλάδα

Συλλυπητήρια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τον σκηνοθέτη Νίκο Τριανταφυλλίδη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture