Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Ελλάδα είναι πλέον ένα κανονικό προτεκτοράτο

Η Ελλάδα είναι πλέον ένα κανονικό προτεκτοράτο

Της Σταυρούλας Παναγοπούλου Νικολάου

Η Ελλάδα είναι πλέον ένα κανονικό προτεκτοράτο.

Επί έξι χρόνια οι πολίτες είναι στο ίδιο έργο θεατές και τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούν ιδιαίτερα με κομμένη την ανάσα το θέατρο του παραλόγου μη μπορώντας να πιστέψουν ότι συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα μας.

Οι πολίτες έξι χρόνια ξεσηκώνονται, αδρανούν, ξαφνιάζονται, σοκάρονται, φοβούνται, υποφέρουν, καταπίπτουν, εξαπατώνται, ελπίζουν, ξανά εξαπατώνται, καταπίπτουν και πάλι, ένας συνεχόμενος εφιάλτης χωρίς τέλος.

Οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι εγχώριοι και ξένοι γνωρίζουν καλά τη «διαχείριση της μάζας» ώστε να μην ανοίγει ρουθούνι.

Η φτώχεια δεν φέρνει ξεσηκωμό αλλά κατάθλιψη, υποταγή και μοιρολατρία για ένα κομμάτι ψωμί, για την οικογένεια.

Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη και ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες.

Η χώρα είναι φτωχευμένη με Κυβέρνηση που η πολιτική της δεν οδηγεί σε Ανάπτυξη αλλά σε Όλεθρο.

Η Κυβέρνηση, η οποία πούλησε φρούδες ελπίδες και δεν τήρησε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη εκλογή της, με εμμονή πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα αφήνοντας στο απυρόβλητο με μια συγκαλυμμένη προστασία τους φοροκλέπτες και τους μεγαλοοφειλέτες προσφέροντας απλόχερη ασυλία στα καρτέλ στους μεγαλοεργολάβους κ.ά.

Έπειτα από το άκρως υφαισιακό Φορολογικό-Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας της χώρας για 99 χρόνια! χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι αυτή η Δημόσια Περιουσία (ακίνητα, εταιρίες, δικαιώματα εκμετάλλευσης) θεσμοθέτησε «αυτόματο μηχανισμό -κόφτη», ο οποίος θα είναι και ταυτόχρονα «δότης» -πρόκειται περί κλαυσίγελου- περικοπών μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, επιβάλλει πρόσθετους έμμεσους φόρους 1,8 δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, 19 ΔΕΚΟ προς πώληση (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΚΑ, «Ελληνικό», κλπ )

«Κόκκινα Δάνεια» νομιμοποιεί τα ξένα Funds, αρπακτικά, κερδοσκοπικά κεφάλαια χωρίς να διασφαλίζει την αποφυγή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, πλην μερικών περιπτώσεων.

Η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη και δεν μπορεί να βασίζεται στη δημιουργία ενός υπερτροφικού δημόσιου τομέα. Για τα επόμενα 3 χρόνια προγραμματίζονται 50.000-60.000 προσλήψεις μόνο στο δημόσιο τομέα. Αντίθετα για τον ιδιωτικό τομέα έχουν ανακοινωθεί μόνο μέτρα που πνίγουν την επιχειρηματική πρωτοβουλία και απορρυθμίζουν την αγορά εργασίας με την από καιρό προαναγγελθείσα τροποποίηση του Ν.1264/82.

Αυτό το άκρως ζοφερό περιβάλλον που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας χωρίς «Αυταπάτες» μπορεί να Ανατραπεί μόνο με Αγώνα Μαζικό και Ενωτικό!!!

Στις 8 Μάη ημέρα όπου τιμήσαμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές της Εργατικής Τάξης που θυσίασαν τη ζωή τους για τα κεκτημένα μας που ισοπέδωσαν οι νεοφιλελεύθερες και τροϊκανές πολιτικές κάποιοι συνάδελφοι διέσπασαν την πορεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας για να πετύχουν αλήθεια τι;

Με ένα πανό μπροστάρηδες δήθεν 10 με 20 άτομα περίπου και με ύφος «Κοιτάτε μας Γειτόνοι» σίγουρα εξέγερση δεν γίνεται.

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εφαρμοστεί το δυνατόν συντομότερα το πολυπόθητο σχέδιο: φθηνά εργατικά χέρια οι Έλληνες και εξειδικευμένοι εργάτες με 300 ευρώ και ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας μας στα χέρια τους…..

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα αγωνίζεται για ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον και βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Αντιτάσσεται σε οποιεσδήποτε καιροσκοπικές τακτικές εύκολου πλουτισμού και διεκδικεί φορολογική δικαιοσύνη για όλους.

Η έλλειψη αντίδρασης σε όλα αυτά θα αποτελέσει ταφόπλακα στα όνειρα και τις ελπίδες όχι μόνο για τη δική μας γενιά, αλλά για τις επόμενες 3 γενιές Ελλήνων.

Θα τους Αφήσουμε; ΟΧΙ

Ο Αγώνας είναι Μονόδρομος για την Ανατροπή!!!

*Η Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου είναι Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις