Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος Ηλείας: Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Μητροπολίτη για τους επιταφίους

Πύργος Ηλείας: Σοβαρές αντιδράσεις προκα...

Δεν θα συγκεντρωθούν στο κέντρο

Βασικό θέμα συζήτησης αποτελεί τις τελευταίες ημέρες η απόφαση του Μητροπολίτη Ηλείας να μην συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου οι Επιτάφιοι των ενοριών της πόλης. Κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Μεγάλη Παρασκευή εδώ και δεκαετίες και αν θέλετε αποτελεί ένα έθιμο του Πάσχα στην περιοχή.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, μέσω απαντητικής επιστολής σε αρθρογράφο τοπικής εφημερίδας τόνισε ξεκάθαρα πως δεν θα γίνει η συγκέντρωση των Επιταφίων, διότι… είναι κλειστός λόγω εργασιών ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου… Μόνο που τα έργα εκτελούνται από το Φεβρουάριο του 2014 και ήδη δύο Πάσχα η συγκέντρωση των Επιταφίων πραγματοποιήθηκε κανονικά. Επίσης ο Μητροπολίτης παραπονέθηκε πως αντιμετωπίζεται με ασέβεια η διαδικασία και πως η μουσική δεν σταματά από τις καφετέριες στην πλατεία, αλλά και ο κόσμος δεν σηκώνεται από τις καρέκλες που κάθεται. Κάτι που οι περισσότεροι κάτοικοι του Πύργου που κάθε Μ. Παρασκευή παρακολουθούν τη συγκέντρωση των Επιταφίων, γνωρίζει πως επίσης δεν ισχύει.

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες βάζει στο “κάδρο” της απόφασης αυτής του Δεσπότη, το δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και το κλίμα ανησυχίας για τυχόν αντιδράσεις των κατοίκων για το θέμα των σκουπιδιών. Το ίδιο σενάριο που επικράτησε και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο εφιάλτης των σκουπιδιών δεν αποτελεί “προνόμιο” μόνο για τους πολίτες αλλά σε μια σημαντική παράμετρό του, αυτή της κοινωνικής κατακραυγής και για τη δημοτική αρχή.

Τις τελευταίες ημέρες δίδονται οδηγίες από τους Εφημέριους των ενοριών του Πύργου για το νέο δρομολόγιο που θα ακολουθήσει κάθε Επιτάφιος, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Ωστόσο ο κόσμος της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες φέρονται να θέλουν να δουν τους Επιταφίους να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις