Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 12 Μαίου ξεκινά να προβάλλεται στην Ελλάδα η κωμωδία κινουμένων σχεδίων «Angry Birds, η ταινία»

Στις 12 Μαίου ξεκινά να προβάλλεται στην...

Τα Ηνωμένα Έθνη κυκλοφόρησαν ειδική σειρά γραμματοσήμων με πρωταγωνιστή τον ήρωα του φιλμ, Red

Στις 12 Μαΐου 2016, θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από την εταιρεία Feelgood (θα παιχθεί και σε 3D) η ταινία ψηφιακού animation «Angry Birds» σε σκηνοθεσία των Fergal Reilly και Clay Kaytis.

Η ταινία που μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι που αγαπήθηκε στα κινητά τηλέφωνα, θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 20 Μαίου 2016.

Στην ελληνική μεταγλώττιση, ακούγεται ένα all-star cast, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Πυρπασόπουλο στο ρόλο του Ρεντ (Red) και τον Γιάννη Ζουγανέλη ως Σούπερ Αητό (Mighty Eagle), τη Μαίρη Συνατσάκη ως Στέλλα (Stella), τον Άρη (REC) Λουμάκη ως Χαλ (Hal) και το Σπύρο Μαργαρίτη ως Μπαμπλς (Bubbles).

Το φιλμ που αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, θα παιχθεί και με υπότιτλους.

Στην πρωτότυπη Αμερικάνικη κόπια ακούγονται γνωστοί ηθοποιοί όπως οι  Jason Sudeikis που παίζει και στο «Race» (την ταινία για τον Τζέσε Όουενς που ξεκίνησε να προβάλλεται στην Πάτρα), Josh Gad,  Danny McBride, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Bill Hader και Peter Dinklage.

Στο μεταξύ ο βασικός ήρωας του φιλμ, ο Red γίνεται Πράσινος στην Παγκόσμια Ημέρα Γης για να υποστηρίξει την ιστορική υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Γης και της ιστορικής υπογραφής της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ο Red (Ρεντ) συνεχίζει να στηρίζει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρος της καμπάνιας «Ενωμένα τα Angry Birds για έναν χαρούμενο πλανήτη».

Για να εορταστεί η ημέρα, τα Ηνωμένα Έθνη κυκλοφόρησαν μια ειδική σειρά γραμματοσήμων με πρωταγωνιστή τον Red, και ένα βίντεο με τον Jason Sudeikis, την Maya Rudolph και τον Josh Gad, τις φωνές των ηρώων στην αμερικανική εκδοχή της ταινίας με σκοπό να στηρίξουν την συμφωνία του Παρισιού.

Η συμφωνία του Παρισιού στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η μεταμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας σε οικονομία χαμηλών εκπομπών, φιλική προς το κλίμα είναι αναπόφευκτη, επωφελής και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ανάπτυξης. Για να μείνουν τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρωμένα στην  καμπάνια αυτή για την αλλαγή του κλίματος και να αξιοποιηθεί η πολιτική ώθηση από το Παρίσι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon κάλεσε όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να συμμετάσχουν στην τελετή της υπογραφής της συνθήκης.

Ένας αριθμός ρεκόρ, με πάνω από 130 χώρες υπέγραψαν τη συμφωνία-ορόσημο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κατά τη διάρκεια τελετής στην έδρα του ΟΗΕ σήμερα.

O Red, που τιμήθηκε ως Επίτιμος Πρεσβευτής Περιβάλλοντος για την Παγκόσμια Ημέρα Χαράς από τα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Μαρτίου 2016, ταξίδεψε σε περισσότερες από 20 χώρες για να προωθήσει την καμπάνια #AngryBirdsHappyPlanet που έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τον κόσμο να πάρει θέση ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της.

Η καμπάνια, μια συνεργασία μεταξύ της Sony Pictures Entertainment και των Ηνωμένων Εθνών αποσκοπεί στο να αφυπνίσει το κοινό για τις περιβαλλοντικές αλλαγές κάνοντας χαρούμενα τα Angry Birds, κοινοποιώντας φωτογραφίες και σχόλια με το συγκεκριμένο hashtag στο σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το τιμητικό αξίωμα ανακοινώθηκε από τον Γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στα κεντρικά γραφεία της Νέας Υόρκης με παρόντες τον Sudeikis, την Rudolph και τον Gad αλλά και τους δημιουργούς του Angry Birds: Η Ταινία, John Cohen, Catherine Winder και Mikael Hed, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Τα γραμματόσημα που φέρουν την φιγούρα του Red αναφέρονται στις εξής ενέργειες:

-          Περπάτα, πάρε το ποδήλατο, χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς

-          Σεβάσου το νερό

-          Χρησιμοποίησε όσο γίνεται ένα υλικό ή προϊόν και μετά ανακύκλωσέ το

-          Χρησιμοποίησε την δική σου τσάντα στο σούπερ μάρκετ

-          Σβήσε τα φώτα όταν δεν χρειάζεται να είναι αναμμένα

-          Φύτεψε ένα δέντρο.

Τα γραμματόσημα είναι διαθέσιμα online (https://unstamps.org/product/angry-birds-un-honorary-ambassador-green/) ή στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τη Γενεύη και την Βιέννη.

«Η δημιουργική ομάδα των Angry Birds έχει έναν ιδιαίτερο αντίκτυπο στη συνείδηση του κόσμου και στις καρδιές κάθε ηλικίας. Είμαστε ευγνώμονες στον Red και της παρέα του από την Sony Pictures που βοήθησαν με το ταλέντο και την διάθεσή τους για έναν τόσο σημαντικό σκοπό ενθαρρύνοντας όλους μας να πάρουμε θέση απέναντι στην υγεία του πλανήτη μας.

Όσο τέτοιου είδους ζητήματα (κλιματικής αλλαγής) υπάρχουν ακόμα, ελπίζω να μπορούμε να στηριζόμαστε στην βιομηχανία του θεάματος για να γίνει η φωνή μας πιο δυνατή», είπε ο Maher Nasser, διευθύνων σύμβουλος Ερευνών των Ηνωμένων Εθνών.

Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση - www.angrybirdshappyplanet.com.

Σχετικά με την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού

Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι χώρες των Ηνωμένων Εθνών ενέκριναν τη σημαντική συμφωνία του Παρισιού κατά τη διάσκεψη για το κλίμα (COP21) τον Δεκέμβριο του 2015. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, όλες οι χώρες συμφώνησαν να εργαστούν για τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας σε κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, και, δεδομένου των σοβαρών κινδύνων, να προσπαθήσουν για μια άνοδο μικρότερη από 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Η τελετή υπογραφής σηματοδοτεί το πρώτο βήμα προς τη διασφάλιση ότι η συμφωνία του Παρισιού θα τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν.

Η συμφωνία του Παρισιού είναι στενά συνδεδεμένη με την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης στόχου 13 για την κλιματική αλλαγή, και παρέχει έναν οδικό χάρτη για τις δράσεις του κλίματος, που θα μειώσουν τις εκπομπές και θα οικοδομήσουν μια κλιματική ανθεκτικότητα.

*Τα Ηνωμένα Έθνη είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1945 μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από 51 χώρες που θέλησαν να εξασφαλίσουν ειρήνη και ασφάλεια, προωθώντας τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των εθνών, που θα επέφεραν ένα καλύτερο τρόπο διαβίωσης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα 193 χώρες είναι μέλη ενός παγκόσμιου κορμού.

Σχετικά με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP)

Η UNDP συνεργάζεται με τους ανθρώπους σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα για να βοηθήσει στην οικοδόμηση εθνών που μπορεί να αντέξουν την κρίση, να οδηγήσουν και να διατηρήσουν εκείνο το είδος της ανάπτυξης που βελτιώνει την ποιότητα ζωής για όλους. Σε περισσότερες από 170 χώρες  προσφέρεται παγκόσμια προοπτική με σκοπό την ενδυνάμωση της ποιότητας της ζωής και της δημιουργίας ανθεκτικότητας μεταξύ των εθνών.

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών χτίζει δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προβλημάτων του κόσμου, και διευρύνει την υποστήριξη για τα Ηνωμένα Έθνη μέσω της υποστήριξης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Μέσα από καινοτόμες εκστρατείες και πρωτοβουλίες, το Ίδρυμα συνδέει τους ανθρώπους, τις ιδέες, και τους πόρους για να βοηθήσει τα Ηνωμένα Έθνη να λύσει τα παγκόσμια προβλήματα που εμφανίζονται. Το Ίδρυμα δημιουργήθηκε το 1998 ως μια αμερικανική δημόσια οργάνωση κοινωφελούς σκοπού από τον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Ted Turner και τώρα υποστηρίζεται από παγκόσμιες εταιρείες, ιδρύματα, κυβερνήσεις και ιδιώτες. Για περισσότερες πληροφορίες: www.unfoundation.org

H ταινία «Angry Birds: Η ταινία» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Columbia Pictures και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει επιτέλους τον λόγο που τα πουλιά είναι τόσο θυμωμένα.

Η ταινία μας πηγαίνει σε ένα νησί που κατοικείται από χαρούμενα, μα ανίκανα να πετάξουν πουλιά. Σε αυτό τον επίγειο παράδεισο, ο Κόκκινος (Jason Sudeikis, We're the Millers, Horrible Bosses), ένα πουλί με προβλήματα διαχείρισης θυμού, ο γρήγορος Chuck (o Josh Gad στον πρώτο του «κινούμενο» ρόλο έπειτα από το «Ψυχρά κι Ανάποδα» και ο ζωηρός Bomb (Danny McBride, This is the End, Eastbound and Down) υπήρξαν για μια ζωή επαναστάτες, μα αόρατοι.

Όταν όμως το νησί γεμίζει από μυστηριώδη πράσινα γουρούνια, έρχεται η ώρα για τους τρείς ήρωες αποδείξουν για τι είναι ικανοί.

Συνοδεύεται από ένα ξεκαρδιστικό, all-star cast που περιλαμβάνει τους Maya Rudolph (Bridesmaids, Sisters), Bill Hader (Trainwreck, Inside Out) και Peter Dinklage (Game of Thrones), αλλά και τους Keegan-Michael Key (Key & Peele), Kate McKinnon (Saturday Night Live, Ghostbusters), Tony Hale (Veep, Arrested Development), Hannibal Buress (Daddy’s Home, Broad City), Ike Barinholtz (Neighbors, Sisters),  Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt), Jillian Bell (22 Jump Street), Danielle Brooks (Orange is the New Black), ο Λατίνος σταρ της μουστικής Romeo Santos, το YouTube φαινόμενο Smosh (Ian Hecox and Anthony Padilla), Billy Eichner (“Billy on the Street”), και ο country μουσικός Blake Shelton, που συνυπογράφει και ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας “Friends”, η ταινία της Columbia Pictures και της Rovio Entertainment φέρει την σκηνοθετική υπογραφή των Fergal Reilly and Clay Kaytis.

Η παραγωγή είναι των John Cohen και Catherine Winder και των Mikael Hed και David Maisel.

Το σενάριο υπογράφει ο Jon Vitti, από μια ιστορία βασισμένη σε ιδέα των Mikael Hed, Mikko Pöllä και John Cohen.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture