Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H ταινία "Γλυκιά Απόδραση - Comme un avion» κέρδισε το βραβείο Κριτικής Επιτροπήςτου 17oυ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

H ταινία "Γλυκιά Απόδραση  - Comme ...

Το φιλμ θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον ερχόμενο Ιούνιο

Στην τελετή λήξης του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, που έγινε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στην αίθουσα Δαναός στους Αμπελόκηπους, η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ δια των προέδρων της Delphine & Muriel Coulin  απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Γλυκιά Απόδραση - Comme un avion» του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη και ηθοποιού Bruno Podalydès.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις αθηναϊκές αίθουσες  τον ερχόμενο Ιούνιο 2016, σε διανομή από την εταιρεία Filmtrade.

«Σε μια εποχή που κάθε αθωότητα έχει χαθεί και που μας ωθεί κάθε στιγμή στον κυνισμό, αυτό το εγκώμιο της ατομικής ελευθερίας, αυτή η ταινία μας φάνηκε σαν μικρή οδύσσεια του σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων η  Ντελφίν Κουλέν εκ μέρους της επιτροπής.

Κριτική Επιτροπή:

Πρόεδροι: Delphine & Μuriel Coulin

Μέλη:  Λήδα Γαλανού (δημοσιογράφος, flix.gr), Σπύρος Γιανναράς (συγγραφέας, μεταφραστής), Στεφανία Γουλιώτη (ηθοποιός), Παναγιώτης Ευαγγελίδης (συγγραφέας, σεναριογράφος, μεταφραστής)

Η Filmtrade δημοσίως ευχαριστεί:

Ευχαριστούμε την Κριτική Επιτροπή του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου για την επιλογή αυτής της γλυκιάς και ευαίσθητης ταινίας! Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Laëtitia Kulyk Ακόλουθο Οπτικοακουστικών Μέσων της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και όλη την ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου που κρατά το Φεστιβάλ λαμπερό και ζωντανό κάθε χρόνο, καθώς και το CNC, το TV5 Monde και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Νεολαίας & Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, που θα υποστηρίξουν την έξοδο της ταινίας "Γλυκιά Απόδραση" στους ελληνικούς κινηματογράφους!

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Μισέλ είναι ένας πενηντάρης γραφίστας, σε κρίση μέσης ηλικίας, με τάσεις φυγής. Παραγγέλνει μέσω διαδικτύου ένα καγιάκ με σκοπό μια ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ.

Κωπηλατώντας διασχίζει την υπέροχη γαλλική εξοχή και μέσα από μια σειρά απρόσμενων συναντήσεων  έρχεται σε επαφή με πρωτόγνωρες γι αυτόν εμπειρίες και συναισθήματα. Τρυφερή, ανάλαφρη, χιουμοριστική και με μια δόση γλυκιάς μελαγχολίας αυτή η αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας έχει αρκετό …κουπί!

Κωμωδία -  Διάρκεια: 105 λεπτά.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Bruno Podalydes.

Με τους:

(Michel) Bruno PODALYDÈS

(Laetitia) Agnès JAOUI

(Rachelle) Sandrine KIBERLAIN

(Mila) Vimala PONS

(Rémi) Denis PODALYDÈS

(Christophe) Michel VUILLERMOZ

(Damien) Jean‐Noël BROUTÉ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture