Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

To πρώτο Rocket Yoga Weekend είναι γεγονός

To πρώτο Rocket Yoga Weekend είναι γεγονός

Dιοργανώνεται από το Hatha Yoga & Pilates Studio Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου με τον Δημήτρη Διμπέλο

Τι ακριβώς είναι όμως η Rocket Yoga ;

Η Rocket Yoga αποτελεί μια ιδιαίτερη και ευέλικτη πρακτική, με ένταση συναισθηματική και σωματική, απαιτώντας την εστίαση του ασκούμενου στις συνεχείς αλλαγές της ευθυγράμμισης του σώματος και στις αλλαγές του κέντρου βάρους καθώς επίσης και στη διατήρηση της ροής της αναπνοής.

Το σύστημα Rocket Yoga δημιουργήθηκε από τον Larry Schultz, και αποτελείται από τρείς σειρές Rocket. Είναι σειρές που ανανεώνουν τη ζωτικότητα του σώματος και του νου και όπως έχει πει και ο ίδιος ο L. Schultz: "Η Rocket σχεδιάστηκε για να ξυπνάει το νευρικό σύστημα και να το τροφοδοτεί με την πολύτιμη prana (ζωτική ενέργεια) που του είναι απαραίτητη, ενώ προωθεί ένα πνεύμα αλλαγής και ελευθερίας στην πρακτική"..

“ Ο ρυθμός του σώματος, η μελωδία του νου και η αρμονία της ψυχής δημιουργούν τη συμφωνία της ζωής ”

B.K.S. Iyengar

Ποιες είναι οι πρακτικές που θα ασκηθούμε στο Rocket Yoga Weekend ;

“Θα γίνει άσκηση σε πρακτικές pranayama-kriya,asana, inversions, hand stands, head stands, core strength, bandhas. Απογειώνοντας το σώμα και καθαρίζοντας το νου. Κρατώντας τα επίπεδα της ενέργειας ψηλά και οδηγώντας τον ασκούμενο να συνδεθεί με την εσωτερική του δύναμη. Οι πρακτικές που θα γίνουν θα είναι διασκευή των κλασσικών σειρών διαμορφωμένες έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή και να τον εξελίσσει με ασφάλεια. Δίνει στον ασκούμενο τον έλεγχο και την ελευθερία για τη δική του δημιουργική πρακτική, υπό συνεχή καθοδήγηση.”

Φυσικά μια πιο γενική ερώτηση που μας ήρθε στο μυαλό μιλώντας με τους υπεύθυνους του studio είναι οι λόγοι που οδηγούν κάποιον αρχάριο να ασχοληθεί με τη Yoga ;

“ Οι αρχάριοι ιδιαίτερα, συχνά ξεχνούν ότι η yoga εφαρμόζεται κυρίως για την εκδήλωση της αληθινής φύσης και ανακάλυψη του ανώτερου Εαυτού του κάθε ασκούμενου και όχι για να μάθει να βάζει τα πόδια του πίσω από το κεφάλι του. Πιασμένοι σε αυτήν την παγίδα, διακινδυνεύουν τον τραυματισμό. Το σώμα θα γίνει αυτόματα πιο εύκαμπτο και ισχυρότερο, αλλά παίρνει το χρόνο του. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής, κάποιος θα γίνεται όλο και περισσότερο συνειδητός για τα αληθινά οφέλη της Yoga, που οι μόνο οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν. Η υγεία σώματος και νου, η αυτογνωσία και η επίγνωση αυτού που συμβαίνει την κάθε στιγμή είναι ο στόχος της πρακτικής... ”

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου 10:00 - 13:00

Για Δηλώσεις συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων
Hatha Yoga & Pilates Studio
Κερυνείας 16 & Λευκωσίας, Πάτρα
τηλ.2610 000867

Email: info @hathastudio.gr

www.hathastudio.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά