Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Για δεύτερη ημέρα στο Παμπελοποννησιακό η έκθεση WESTIA 2016 - ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πάτρα: Για δεύτερη ημέρα στο Παμπελοπονν...

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και αύριο

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η 1η κλαδική έκθεση Westia 2016 στο παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, η οποία άνοιξε χθες τις πύλες της με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του χώρου από την Δυτική Ελλάδα και τα νότια Ιόνια Νησιά και με την οργανωτική υποστήριξη και αιγίδα φορέων της Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων.

Συνολικά 151 εκθέτες, σε 7.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου και 15.000 επισκέπτες, θα βρίσκονται μέχρι αύριο στα περίπτερα που έχουν στηθεί στο Παμπελοποννησιακο στάδιο.

Πάτρα: Πήγαμε στη «WESTIA 2016» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τα εγκαίνια και όλα όσα συνέβησαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας της

Το πρόγραμμα των ημερίδων

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4

11.00 - 14.00 Ελληνικό πρωινό

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας:

*Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας

*Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες

*Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι

*Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας*Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες

*Παιδικό πρωινό, Παρουσίαση νέου στησίματος σε μπουφέ, oργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό.

Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης.

14.00 - 17.00 Ελληνικό cocktail

Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

*Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας

*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της ελληνικής μικροζυθοποιίας

*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο

*Η ορθή τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων

*Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος

*Η γευσιγνωσία

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic Bar Association) κ. Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ. Κων/νος Διαμαντής

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/04

10.00 - 13.00 Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας:*

Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας

*Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες

*Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι

*Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας

*Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες

*Παιδικό πρωινό

*Παρουσίαση νέου στησίματος σε μπουφέ / Οργάνωση στην κουζίνα για το πρωινόΤην ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης

13.00 - 15.00 Certificate in Bartending κι Ελληνικό cocktailΟ στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης.

Τα αποστάγματα και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

*Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας

*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της ελληνικής μικροζυθοποιίας

*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο

*Η ορθή τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων

*Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος

*Η γευσιγνωσία

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει η εισαγωγή και το 1ο Επίπεδο Εκπαίδευσης "Certificate in Bartending" η οποία είναι μια σύντομη εισαγωγή στο Bartending και περιλαμβάνει:

*Η ΕΜΕ και η ΙΒΑ ως φορείς Bartending στην Ελλάδα και διεθνώς*Ο ρόλος του bartender

*Το αλκοόλ*Εργαλεία, ποτήρια και μηχανές του bar

*Τύποι των bars

*Τα κλασσικά cocktails (οι επίσημες συνταγές της ΙΒΑ)

*Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών

*Δημιουργία καταλόγου, κοστολόγηση μενού...

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic Bar Association) κ. Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ. Κων/νος Διαμαντής

16.30 - 17.30 Παρουσίαση του προγράμματος νέου leader από Αχαΐα Αναπτυξιακή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά