Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα:«Τα παρ-Αλογα, η φάρμα των ΣΥΡΙΖΩΩΝ και οι εφτά νάνοι… Δείτε τα άρματα και τις κατασκευές που φτιάχνουν καρναβαλικές ομάδες

Πάτρα:«Τα παρ-Αλογα, η φάρμα των ΣΥΡΙΖΩΩ...

Με πυρετώδεις ρυθμούς

Είμαστε πια στην τελική ευθεία για το καρναβάλι και τι κι αν η τσέπη είναι φτωχή για τους περισσότερους, η φαντασία και η δημιουργικότητα πολλών πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού είναι πλούσια.

Στο χώρο του ΑΣΟ οι κόλλες, τα χρώματα και τα εργαλεία έχουν πάρει «φωτιά», ώστε κατασκευές καπέλα και άρματα να είναι έτοιμα για τη Μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πληρώματα με παράδοση στο καρναβάλι εργάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

O Aνδρέας Ασημακόπουλος, του πληρώματος 106 φέτος το έριξε στην «τρέλα» και στα άλογα. Φετινό θέμα τα «Παράλογα» και οι ίπποι θα έχουν την τιμητική τους τόσο στα καπέλα της στολής όσο και στις κατασκευές που θα κρατούν μέλη της καρναβαλικής ομάδας.

«Δεν είναι πολιτική σάτιρα , όμως έτσι κι αλλιώς όλα γύρω μας είναι παράλογα. Δημιουργούμε κατασκευές χειρός, τροχήλατες , οι οποίες είναι κομμένα λάστιχα αυτοκινήτου με τρόπο ώστε να θυμίζουν άλογα και μάσκες με τη μορφή αλόγου. Την ιδέα τη συλλάβαμε στα μέσα Νοεμβρίου και από Δεκέμβρη ξεκινήσαμε», λέει στο thebest.gr ο Ανδρέας Ασημακόπουλος.

«Οι  χιονάτοι  και οι 7 νάνοι» είναι το θέμα του άρματος που κατασκευάζει το πλήρωμά 15 του Τάκη Ρούντου μαζί με τα πληρώματα 31 και 183. Πρόκειται για μια αλληγορική κατασκευή καθώς οι νάνοι δεν είναι όποιοι κι όποιοι, αλλά γνωστά σε μας πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα οι αρχηγοί κομμάτων της ελληνικής Βουλής.

«Οι διαστάσεις του άρματος είναι 5, 5 μέτρα ύψος και 13 μέτρα μήκος. Λόγω της κρίσης χρησιμοποιούμε και παλιά στοιχεία και φέτος ξεκινήσαμε λίγο αργότερα την κατασκευή. Μένουν λίγες μέρες και μέχρι το παρά πέντε θα είμαστε εδώ», λέει στο thebest.gr o κ. Ρούντος με μακρά και δημιουργική  πορεία 35 χρόνων στο Πατρινό Καρναβάλι.

Kαι προσθέτει ο Τάκης Ρούντος:«Εγώ διαφωνώ με τον τρόπο που γίνεται το καρναβάλι, όχι γιατί δεν δίνουν χρήματα, καθώς για την κοινωνία προηγούνται άλλα πράγματα, παρά το γεγονός ότι μέσα από το Καρναβάλι μπορεί να έρθει ανάπτυξη στην πόλη.Εμείς το παλεύουμε παρότι έχουμε μεγαλώσει, προσπαθούμε τα παιδιά μας να το αγαπήσουν και να το συνεχίσουν να δημιουργούν. Διαφωνώ με τα πληρώματα που φτιάχνουν πρόχειρες στολές. Ο κανονισμός που διέπει το θεσμό έπρεπε να τηρείται. Κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται γιατί δεν το διασφαλίζει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή».

Το πλήρωμα 40 από την άλλη πλευρά, έχει «πιάσει» τους ξένους…Σόιμπλε, Λαγκάρντ κλπ ανεβαίνουν στο άρμα του. Όπως εξηγούν στο thebest.gr η Πηνελόπη Αλιβιζάτου και ο Νίκος Κανελλάκης,  όλα τίθενται επί…πλατφόρμιου. Το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι φιδάκι βρίσκει μια θέση στο καρναβάλι , συνοδευόμενο φυσικά από…πιόνια.

«Πιόνια επί πλατφόρμιου» είναι ο τίτλος και το ζάρι είναι η ίδια η γη και το παιχνίδι παίζουν ο Ομπάμα ο Πούτιν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ.Το πλήρωμα 40 κατασκευάζει επίσης χειροκατασκευές, καπέλα και μάσκες, που θα παραπέμπουν στο προσφυγικό.

Για την Πηνελόπη Αλιβιζάτου η δημιουργία των κατασκευών και των αρμάτων είναι πια τρόπος ζωής κάθε περίοδο καρναβαλιού και κυριολεκτικά την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς, ξημεροβραδιάζεται στον ΑΣΟ.

Από τη φετινή παρέλαση δεν θα λείψουν τα ζώα. Ολόκληρη «Φάρμα των ΣΥΡΙΖΩΩΝ» ετοιμάζει το πλήρωμα 90 του Σπύρου Κωνσταντινόπουλου.

Ροζ  γουρουνάκια ετοιμάζονται πυρετωδώς. Την ώρα της δημιουργίας τους πετύχαμε τη Γλυκερία Σοβισλή. «Είναι εμπνευσμένο από το έργο του Όργουελ «Η φάρμα των ζώων» , όπου τα ζώα εξεγέρθηκαν εναντίον των ανθρώπων, ώστε να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και στο τέλος τα ζώα έγιναν χειρότερα από τους ανθρώπους. Κάτι αντίστοιχο με τον δικό μας τον ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το πρώτο αφορά αριστερά και είπε θα τα ανατρέψει όλα και στο τέλος έφερε ένα ακόμα μνημόνιο».

Ο χώρος του ΑΣΟ για τα πληρώματα που δίνουν το δικό τους στίγμα στο καρναβάλι, δεν αποτελεί απλά έναν χώρο εργασίας, αλλά ένα σημείο συνάντησης, συναναστροφής και σημείο αναφοράς παρέας και ομαδικής δουλειάς. Και οι εικόνες το δείχνουν.

ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

 

Ελευθερία Μακρυγένη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight